Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
Одложен старт галопера
НА ХИПОДРОМИМА У БОГАТИЋУ И ШАПЦУ

Одложен старт галопера

Због деловања корона вируса и с тим у вези увођења ванредног стања у земљи те прописаних мера Владе Србије, прекршена је вишегодишња традиција и овогодишњи почетак коњичке сезоне на хиподрому у Богатићу за Цвете (12. април), није одржан. Одложен је и почетак сезоне галопског спорта на хиподрому у Шапцу, где је требало да буде на предстојећи Ускрс. Галопери нису стартовали, како је планирано и ако су добро припремљени и жељни тркачке стазе.
- Отказали смо почетак и због безбедности наших гледалаца. Не желимо никакав инцидент с тим у вези. Сасвим смо свесни опасности коју овај “невидљиви непријатељ” може да изазове. Поштујемо без икаквих оспоравања прописане мере Владе Србије и докле год они не укину меру забране одржавања спортских догађаја, галопери ће мировати, каже Милинко Ердевички члан управе Коњичког клуба “Мачванин”, који је организатор трка у Богатићу.
Слично размишља и његов колега у Шапцу Александар Драгојевић, председник овдашњег Џокеј клуба.
- Овакву ситуацију још нисмо имали, те смо сви помало изненађени. Сдруге стране све се враћа у нормалу. Коњи редовно тренирају, наравно у периоду када је то дозвољено. Сигурно је да трка за Ускрс неће бити, а за даље још увек није познато. Ми смо спремни, а уверен сам да је овим нашим верним навијачима ускраћено велико задовољство, додаје Драгојевић.
Жале и одгајивачи тркачких коња. Тврде да су се добро припремали за први овогодишњи старт. Узгред додају: “Биће дана за мегдана”.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa