Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
Изгубимо се у књигама, али се  у њима изнова проналазимо
Библиотека шабачка

Изгубимо се у књигама, али се у њима изнова проналазимо

Градски храм књиге позива све читаоце да се придрууже „Читаоници“ Библиотеке шабачке. Како? Једноставно и лако, безбедно и сигурно, јер култура на може да чека.
-У циљу да не прекинемо контакт са својим читаоцима и у време ванредног стања, у жељи да оплеменимо време које проводите код куће измештамо део садржаја и на друштвене мреже и интернет канале. У “Читаоници” на Yоутубе каналу Библиотеке шабачке можете чути приче за децу и искусну децу, како би остали ведрог и позитивног духа, зато што нас дух чува и лечи. Док у свом дому у новонасталим околностима читате, прочитајте нешто и за друге и будите део солидарног, уједињеног тима читача. Снимите себе телефоном док читате омиљену причу. Прочитајте најпре наслов приче и аутора. Пошаљите свој аудио или видео снимак на наш мејл:
office@bibliotekasabac.org.rs.
Делићемо причу преко Youtube-a и друштвених мрежа (https://www.facebook.com/biblioteka.sabacka/). Читајте јасно и гласно, баш као прави, велики наратори. Можемо вас потписати као нараторе, али није обавезно. Читачи могу бити и деца. Хоћемо да заједно направимо свима доступну збирку прича која, ако пожелите може и убудуће, у бољим временима да расте и расте, шири културу, на опште задовољство свих, а посебно оних који не могу самостално да читају. Хајде да се рашчитамо и никад се не начитамо, зато што је књига сан који држите у својој руци –поручују из Бибилиотеке шабачке.
Културни центар
На клик до приче
Културни центар Шабац за своје кориснике припремио је онлајн ретрспективу најзначајнијих, догађаја презентованих током претходног периода у овој установи. Уз подсећање на ликовну, музичку сцену посетиоци фесјбук странице КЦ (https://www.facebook.com/kcsabac/) могу уживати у кижевном атељеу (приче, песме за лаку ноћ).
-Користимо прилику да све подсетимо на неке занимљиве изложбе које смо кустосирали у протеклом периоду, а које, по нашем мишљењу, представљају најреферентнија места где се у континуитету супституише рецентна визуелна сцена у нашем граду. Посебан изазов су нам изложбе са одређеним продукцијским захтевима, када се трудимо да изађемо у сусрет уметницима, њиховим концептима и контекстима, али и да се прилагодимо врло ограниченом буџету и расположивим ресурсима. Циљ нам је да оваквим примерима уметности, али и излагачких пракси, вама, нашој верној публици, пренесемо бар део онога што се данас сматра релевантним уметничким појавама на неким већим и развијенијим сценама – истичу на фејсбук страници Културног центра Шабац.
Шабачко позориште
За децу и оне мало старије
Иако је Фестивал „Позоришно пролеће“ отакзан градски тетатар је свој реперотар пренео на оналајн платформу, Јутјуб канал и мале екране Телевизије Шабац (средом, од 20 часова, петак након вести у 22 часа). Поред представа, свакога дана представљају и нову епизоду серијала Причотека намењеног деци и свима онима који воле приче.
-Шабачко позориште у изолацији наставља са програмом „Причотека“ који је намењен деци и свима онима који воле приче. Сваке вечери, од 19 часова, на нашем YТ каналу и друштвеним мрежама, објављујемо по једну причу, коју су за вас снимили глумци и глумице Шабачког позоришта. Дружимо се, играмо, учимо, читамо, причамо, цртамо и импровизјемо, да бисмо себи и вама скратили време у изолацији. Правимо мини-театар од штапа и канапа, снимамо га и шаљемо право у ваше собе! Уместо аплауза, можете нам слати лајкове и коментаре. Уживајте! – саопштило је позориште.
Народни музеј Шабац
Збирка у виртуелном свету
Због тренутне ситуације Народни музеј Шабац је затворен за све посетиоце, али путем друштвених мрежа суграђанима презентује културна добра која чува у свом окриљу.
-Са делићем наше баштине упознаваћемо вас свакодневно преко објава на нашим друштвеним мрежама. Позивамо вас да активно пратите, да постављате питања и да коментаришете све што бисте желели да знате и све што хоћете да поделите са нама. Јер у овим данима нисмо сами. Иако смо физички удаљени, као заједница остајемо повезани да би нам свима било боље. Чувајмо се и будимо солидарни! – наводе из Народног музеја.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa