Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
Чекање и чекање
ТИШИНА У САВЕЗИМА

Чекање и чекање

Пратимо спортке актуелности широм Европе и света, јер нема много конкретнијих и битних информација који би се тицали нашег спорта. Већина савеза који имају активну интернет презентацију, немају конкретнијих података о наредним корацима у домаћим шампионатима. Махом су последње информације из категорије пренетих са сајтова међународних организација о интернационалним надметањима, односно позиви на солидарност и борбу против вируса, апели да се остане код куће. Остаје само чекање...
Да није било вируса, бар када посматрамо најпопуларније спортове, викенд иза нас би донео коначну табелу регуларног дела домаће Супер лиге и знали би ситуацију пред плеј оф и плеј аут, те је тренутни заостатак четири кола, одиграно је 26. У свим лигама додајте по четири рунде у односу на ситуације на табели које памтите. Кошарка би већ започела плеј оф и одговарајућа доигравања, рукометашице би већ биле у плеј офу, а у рукометној Србији, знао би се победник Купа у мушкој и женској конкуренцији, а код јачег пола већ би имали одиграна два кола плеј офа. У ватерполо Супер лиги би имали табелу промењену за исходе већ два кола, а знали би исход баража у регионалном такмичењу, односно да ли би Србија имала исто или једног мање представника у А1 лиги. Ипак, све је другачије и тренутно су ту само претпоставке и нагађања.

Повратак врхунског спорта
Код нас су недоумице, али сви су изгледи да ће бар на ТВ екранима ускоро бити доступан врхунски спорт и најбоље утакмице, у нешто измењеној атмосфери. У Немачкој клубови већ тренирају по специфичном режиму, мањег присуства играча, а од 9. маја вероватно ће бити настављена Бундеслига без публике, по убрзаном темпу, како би до 30. дана истог месеца првенство било окончано. У Енглеској нових информација нема, у Шпанији клубови размишљају о индивидуалним тренинзима и праве планове, док у Италији професионални фудбалери на терене се враћају највероватније 4. маја, наравно, говоримо и тренинзима и ту могућност најавио је Министар спорта, а идеја је да можда већ 31. маја буду настављене и лиге, без присуства публике.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa