Инфо

23. април 2020.23. апр 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Срамота остаје вечно!

Вероватно да не постоји ниједна држава на свету која се овако односи према једном свом граду као што је то Србија, а град је Шабац. Таква игноранција и толика мржња је просто речено - несхватљива. У време пандемије светских размера овако нешто не чинити, то није нормално, а тако нешто могу само ненормални људи.
У који мишју рупу су се сада завукли сви виђенији представници Српске напредне странке да нам објасне о чему се ради у овој ситуацији. Где су сви ти бајни ликови који су се заклињали у то да је Прворођеном сваки град у Србији исти без обзира на чињеницу ко је на власти. Показали су још једном колико су недостојни функција на којима су се игром случаја нашли. А, о неспособности и некомпетенцији да и не говоримо.
Сваки пут изнова себи постављам питање зар је могуће да поједини Шапчани више воле СНС и Прворођеног од свог града. и то није нормално. Овај град је много учинио за све њих, али СНС им је дао оно што никада нико нормалан не би могао да им учини. Многи медиокритети са лажним дипломама су се докопали апанажа каквим ни у најлуђим сновима нису могли да се надају. и то се сада плаћа слепом службом једном човеку кога боли уво за Шабац.
О неким стварима ће бити речи тек када све ово прође. Тако сам обећао себи. Сигуран сам, међутим, да грађани Шапца овакав однос Прворођеног према овом граду никада неће заборавити. Слично је било и током поплава 2014. године. Тада је Прворођени издао наредбу: “Сви у Шабац”. Током ноћи је променио три команданта Штаба за ванредну ситуацију. На нашу срећу, тада најпознатији српски дезертер Александар Вулин није био министар одбране, па смо и имали шансу да се извучемо. Оно што је тај штаб, међутим, урадио, то је срамота коју Шапчани и данас памте и коју су знали да адекватно вреднују две године касније.
Ова власт толико не подноси Шабац да није хтела ни да призна да је најмање један човек из овог града умро од короне, а не са короном. Лично Прворођени је демантовао ту вест. Војска перфидним саопштењима избегава да помогне нашем граду. Министар здравља, каже да нема инфектолога у Шапцу и моли да се прича око привремене болнице у сали економске школе не преноси на политички ниво. А ја само постављам логично питање - зашто, побогу, људи, зашто?!
Многи градови су споменути за расподелу респиратора, једино име нашег града ни у једном тренутку није споменуто. Прворођени је данима кукао како нема више болница за оболелеле, да су на мукама, а пред носем им један поносан град нуди могућност да део проблема реше. Ако је шабачки инфектолог могао да иде да ради као испомоћ у Београд, зашто у Шабац није могао да дође са стране неки инфектолог и да привремена Ковид болница проради.
Не може, не дамо, не подносимо вас, мрзимо вас. Ви сте грађани другог реда, и тек ћете да будете, видећете. Сигуран сам да се овако размишља када седну за сто Прворођени, Вулин и остали из екипе. Дај да их понизимо још више, терај Митровића да визира директора болнице, нека се смеју. Нису ни заслужили боље када гласају против нас.
Шабац је, међутим, већи и бољи од свих нас, укључујући и њих. Када нико није имао маске и рукавице, ми смо имали. Док су други још размишљали како да произведу средство за дезинфиковање улица и зграда, Шабац је то увелико правио, радио, организовао дезинфекцију зграда и поделу хипохлорита. Једино је у Шапцу радила пијаца. Чак су и поједини напредњаци, кришом и тешком муком, али искрено, признали да град одлично фунционише у време коронавируса.
Замислите само да је и са првим случајем Ковида 19 у Шапцу урађено све на време што је требало. Вероватно бисмо имали далеко мање позитивних и болница би можда била поштеђења уласка овог вируса. На многа питања, ипак, мораће да се одговори када све ово прође. Ова кризна ситуација је добро показала да је мишја рупа сигурна кућа све оне који су још једном показали колико су неспособни да се у коштац ухвате са било чиме изузев са величањем лика и дела Прворођеног. За то су преквалификовани.
Све што дође на крају и прође. Остаје срамота - вечно. Држава се срамно понела према Шапцу и на крају ће се само то и памтити. Град Шабац је овога пута преживао само због тога што се ослонио на своје људе који су му се комплетно предали и помогли. Од државе су добили велики шипак, чак неупакован.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa