Инфо

23. април 2020.23. апр 2020.
Производимо пуним капацитетом,  неће бити несташице  ђубрива у Србији
Elixir Group

Производимо пуним капацитетом, неће бити несташице ђубрива у Србији

Приоритет нам је да у пролећним агро роковима подмиримо потребе домаћег тржишта, а вишкове извозимо. Настављамо да радимо пуним капацитетом, тако да несташице ђубрива неће бити ни на јесен – каже Зорица Поповић, генерални директор Elixir Group
Пословни систем Elixir Group током кризе изазване пандемијом вируса корона,уз примену свих мера заштите здравље запослених и система за рад од куће где год је то могуће, успешно одржава континуитет производње како би се обезбедиле довољне количине минералних ђубрива за пролећну сетву.
- Приоритет нам је да у пролећним агро роковима подмиримо потребе домаћег тржишта, а вишкове извозимо. Настављамо да радимо пуним капацитетом, тако да несташице ђубрива неће бити ни на јесен – каже Зорица Поповић, генерални директор Elixir Group.
- У протеклих месец дана смо произвели и испоручили на тржиште преко 65 хиљада тона минералног ђубрива, захваљујући изузетном залагању свих наших запослених који су допринели да се и током кризе одржи континуитет производње. На овај начин су сачувана сва радна места, тако да није било потребе нити за смањивањем броја запослених, нити буџета за зараде – поносно истичу у Elixiru.
У знак захвалности нашим херојима, који су у отежаним околностима ванредног стања остварили рекордну производњу, и као вид подршке њиховим породицама, уз редовну априлску зараду биће исплаћени бонус, кажу у Elixiru, који редовно сервисира све своје обавезе према држави и радницима.
Elixir Group подржава све мере Владе Србије, али неће користити мораторијум у отплати својих обавеза, нити мере државне помоћи, како би што више средстава било на располагању секторима и компанијама чије су делатности најпогођеније, истиче Зорица Поповић.
Све чланице пословног система Elixir Group, настављају подршку хуманитарним активностима и током ове кризе. Група је донирала више од 34 милиона динара - за набавку респиратора и одржавање стабилности нашег здравственог система, као и за друге акције у циљу унапређења социјалне заштите и бриге о рањивим друштвеним групама.
Са уверењем да су људи највећа снага настављамо редовно пословање, улажући у очување пословне активности и знање, што ће бити императив даљег развоја привреде и целог друштва у времену после кризе, кажу у Elixiru.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa