Инфо

23. април 2020.23. апр 2020.
Четврти мушкарац заражен Ковидом 19
НОВИ СЛУЧАЈ ОБОЉЕВАЊА ПОТВРЂЕН У КОЦЕЉЕВИ

Четврти мушкарац заражен Ковидом 19

Протеклог викенда у Коцељеви је регистрован још један случај обољевања од инфекције изазване коронавирусом. На подручју ове општине од почетка епидемије присуство Ковида 19 потврђено је код четворице мушкараца.
Општински Штаб за ванредне ситуације је у суботу, након званичне потврде новог, потврђеног случаја инфекције, одржао хитну ванредну седницу на којој је једногласно закључено да је нужно апеловати на све грађане да у циљу сузбијања и спречавања даљег ширења ове заразне болести подигну степен самоодговорности и одговорности према другим особама на највиши ниво, да више него уобичајено одржавају личну хигијену и хигијену свог дома, користе заштитна средства попут маски и рукавица увек када се налазе у затвореним јавним објектима, односно у продавницама, пекарама, банкама, јавним установама.
Из Штаба за ванредне ситуације општине Коцељева подсећају грађане да је важно поштовање прописаних мера као што је налог да се у малопродајним објектима може налазити само један потрошач на десет квадратних метара као и примена опште мере превенције физичке удаљености од најмање два метра од другог лица.
Није препоручљиво кретање и задржавање на јавним местима у групама у којима је више од два лица и неопходно је поштовати меру самоизолације уколико је она изречена од стране надлежних органа.
Штаб за ванредне ситуације у Коцељеви наложио је свим службама, јавним предузећима и установама да подигну на највиши ниво степен одговорности у погледу примене мера заштите.
Свакодневно се врши дезинфекција улица и тротоара а ова средства доступна су и грађанима у канистерима постављеним на неколико локација у општини.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa