Инфо

23. април 2020.23. апр 2020.
Настава на даљину у  „Лазиној” школи
НАСТАВА У ДОБА КОРОНЕ

Настава на даљину у „Лазиној” школи

Како би настава на даљину,за ученике „Лазине” школе, била што функционалнија, а пре свега што једноставнија и креативнија, сви учитељи и наставници ове школе су се својски потрудили да олакшају учење код куће водећи рачуна о потребама сваког ученика
Уз јасну поруку да је кретање ограничено и да морамо поштовати меру увођења ванредног стања на територији целе Републике Србије коју је Влада предузела због добробити свих нас, школе су се, нажалост затвориле, али се васпитно-образовни процес није прекинуо, те смо сада, сви заједно, у новој улози учећи и радећи од куће.
Како би настава на даљину, за ученике „Лазине” школе, била што функционалнија, а пре свега што једноставнија и креативнија, сви учитељи и наставници ове школе су се својски потрудили да олакшају учење код куће водећи рачуна о потребама сваког ученика.
Врло брзо су се на сајту „Лазине” школе нашле виртуелне учионице креиране на платформи под називом padlet.com. Посвећеност наставног кадра видљив је на основу садржаја који се налази у учионицама, а који ученицима обезбеђује учење на даљину.
Много креативности на једном месту, речи подршке, савета за унапређење учења и богати настави садржаји, пропраћени уз употребу још занимљивих дигиталних алата, красе виртуелне учионице које су направили вредни наставници и учитељи, стручни сарадници и библиотекари поменуте школе.
Сваки виртуелни посетилац, помоћу само једног клика, може завирити у дигиталну библиотеку „Лазине” школе, слушати аудио-записе својих омиљених романа или потражити савет у кутку који уређују ПП служба школе, а која својим корисним материјалима, које поставља у своју учионицу, даје савете и ученицима осмог разреда, будућим средњошколцима, као и њиховим родитељима.
Поред наведених учионица, васпитно-образовни процес се врши и путем друштвених мрежа, имејла и других дигиталних алата који доприносе побољшању оваквог вида наставе. Комуникација са ученицима тече изузетно добро. Вредно се прати и бележи свака активност ученика, а наставници и учитељи организују онлајн тестове, занимљиве квизове и дају препоруку за даљи рад како би знање, које се стекне на овај начин, било што трајније. У току је израда и школског часописа „Дечја посла” чије ће странице бити посвећене актуелној теми, као подршка и лепа реч за све ученике, а мала школска сала, такође, беспрекорно функционише у виртуелној учионици, уз савете о вежбама за здрав начин живота.
Током прве недеље реализације наставе на даљину сајт „Лазине” школе имао је преко 21.000 посетилаца, што говори да су, поред наставника, оваквим начином реализације наставе задовољни и наши ученици, као и њихови родитељи, а данас тај број прелази преко 150.000 посетилаца.
Наравно, у сусрет исказивању интересовања родитеља за упис ученика у 1. разред, вредни тим „Лазине” школе, на челу са директором Миланом Благојевићем, на сајту „Лазине” школе је креирао одељак под називом Упис у први разред, где родитељ, на основу једног клика и попуњавањем мини-уптиника може врло брзо исказати своје интересовање и обавити наведену формалност.
Све наведено је доказ да је „Лазина” школа и те како спремно дочекала новонасталу ситуацију и уз подршку наставног особља, ПП службе школе и свих стручних сарадника се јако потрудила да оправда очекивања ученика и њихових родитеља, као и да настава која се реализује у њиховим виртуелним учионицама буде занимљива, умерена, јасна и функционална.
Уз поруку да останете код куће, „Лазина” школа вам жели добро здравље.
ОШ „Лаза К. Лазаревић“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa