Инфо

30. април 2020.30. апр 2020.
Фото: Ђ. Ђерић

Фото: Ђ. Ђерић

Пословање у време пандемије уз поштовање мера

Одговорни према запосленима

Немачко-српска компанија са традицијом у Шапцу. Одговорно пословање. Неометан рад у време ванредног стања и пандемије. Поштовање прописаних мера и заштита запослених
Mетално грађевинско предузеће специјализовано за производњу тешких и лаких конструкција, „M-Inox Construkt“ од 2010. године послује у Шапцу, a своје редовне активности није прекидало ни у време пандемије поштујући све прописане мера заштите запослених.

-Запослене свакодневно на радно место довози превозник који поштује мере дезинфекције аутобуса, пре и након превоза. Рад у производној хали је прилагођен условима које захтева тренутна ситуација, тако да је обезбеђена просторна дистанца између радника. У сваком тренутку је доступна течност за дезинфекцију, маске и на улазу је дезо баријера. Када је у питању кухиња, оброци су организовани у више етапа, како би биле испоштоване све неопходне мере превенције - истакла је заменица директора “ M-Inox Construkt” Маријана Берић и појаснила да нису имали већих потешкоћа у пословању.

-Неопходне сировине смо увозили из Италије, али смо били принуђени да због тренутних околности у тој земљи, све неопходно добављамо из Немачке, и тамо пласирамо финални производ два пута недељно.

Приликом обиласка производне хале ове компаније градоначелник Небојша Зеленовић је истакао да је неопходно да се обезбеде услови за неометано пословање привредника у граду.
-”M-Inox Construkt” је добар пример поштовања свих мера и препорука, од дистанце између запослених, преко заштитне опреме до дезинфекције, а све у циљу редовног рада фирме. То је значајно, јер се обезбеђује посао, и наравно, приход за све запослене. Истовремено је и показатељ да у шабачком крају постоје добре, важне компаније које своје производе пласирају на инострано тржиште. Живот не сме да стане, али мере превенције морају се поштовати. Позивам све привреднике да покажу одговорност, солидарност и спремност да се заједно изборимо са кризом- рекао је градоначелник.

У пословници “M-Inox Construkt-a” на Мишару ангажовано је нешто више од 60 радника, а како производња континуирано тече и током ванредног стања није било потребе смањењем броја запослених. Драган Михаиловић као најстарији радник одлуком руководства био је ослобођен радних обавеза одређен временски период.
-Фирма ми је омогућила будем поштеђен доласка на посао три недеље, јер имам преко 60 година. Од самог почетка епидемије имамо заштитну опрему и дезинфекциона средства, и сви поштујемо мере - каже Михаиловић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa