Инфо

7. мај 2020.7. мај 2020.
Креативност у служби превенције
Дезинфекциони тунели – бренд за домаће и европско тржиште

Креативност у служби превенције

Исплатио се ризик започињања сопственог бизниса. Констатан напредак у непуне три године. Запошљавање и у времену кризе. Честитике градоначелника. Интересовање и из Европске уније
Млади, образовани, предузимљиви и креативни људи пре непуне три године су се одлучили за смели подухват. Дотадашње послове су мењали за ризик отпочињања сопственог бизниса. Од компаније која је имала једну, ЦНЦ машину и бавила се услужним сечењем, убрзо су напредовали, стекли поверење клијената, проширили капацитете, број запослених, а баш у периоду епидемије осмислили и свој самостални производ који је практично већ постао и бренд. Говоримо о фирми „Кортен арт“ из Шапца и њиховим дезинфекционим тунелима. Недавно су један донирали шабачкој Ковид амбуланти, још пет је намењено за донацију, а до сада су произвелу укупно 11.
-Пет тунела је донација коју ће расподелити Фонд за иновациону делатност тамо где је најпотребније на подручју Србије. Још пре доношења свих мера заштите, ми смо обезбедили неопходна средства за дезинфекцију запосленима, установили правила о броју људи присутних на малом простору, а у жељи да за запослене обезбедимо дезинфекцију опреме у којој раде, настала је идеја о дезинфекционим тунелима – истиче сувласник и један од директора „Кортен арта“ Бојан Лолић.
Већ су добили велики број наруџбина за свој производ, постоји интересовање и из Европе, што све указује на даљи пословни напредак још увек младе компаније.
-Почели смо пре две и по године. Врло смо задовољни прогресом. Од једног запосленог дошли смо до девет, а надамо се да ћемо до краја године добити још два или три радника – додао је Лолић.
Пример младих људи који су основали компаније „Кортен арт“ и њени резултати су највеће охрабрење за све оне који размишљају да започну свој бизнис, навео је приликом посете фирми градоначелник Небојша Зеленовић.
-Постоје непуне три године, започели су са једним годишњим обртом, наредне су дуплирали, бележе раст и током ове. Млади, кративни, стручни, предузимљиви млади људи. У току епидемије, када је пословање многих компаније трпело, они су запослили још два радника. Све што могу је да честитам и да им пожелим још више успеха у наредним годинама. Импресиониран сам пожртвовањем, отвореношћу и спремношћу да реагују брзо у новонасталој ситуацији, прилагоде се тржишту и да увек нађу тамо своје место – истакао је градоначелник Зеленовић.
Први човек града је додао да ће на наредном Привредном савету, дезинфекционе тунеле представити као интересантну понуду фирмама у Шапцу како би размотрили опцију да на својим улазима, погонима имају производ који ће допринети безбедности и сигурности у новим околностима.
За дезинфекционе тунеле постоји интересовање и на тржишту старог континента, наводе у „Кортен арту“. Већ су се јављали дистрибутери из Немачке, Словачке, скандинавских држава, а сам производ има сертификате о безбедности за употребу и на домаћем и на тржишту Европске уније
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa