Инфо

7. мај 2020.7. мај 2020.
НОВЕ ДОКТОРЕ НАУКА НА ОДСЕКУ ЗА МЕДИЦИНСКЕ И ПОСЛОВНО – ТЕХНОЛОШКЕ СТУДИЈЕ У ШАПЦУ
ПРЕДСТАВЉАМО ВАМ:

НОВЕ ДОКТОРЕ НАУКА НА ОДСЕКУ ЗА МЕДИЦИНСКЕ И ПОСЛОВНО – ТЕХНОЛОШКЕ СТУДИЈЕ У ШАПЦУ

Добити квалитетан кадар у нашој делатности није ни мало једноставан подухват. Потребно је велико улагање у људе јер су истраживања веома скупа, захтевају сталне одласке у истраживачке центре као и саопштавање резултата на међународним конференцијама, учешће на летњим школама и многе друге активности, а са друге стране није извесно да ли ће се тај процес завршити успехом. Некада поступак објављивања само једног научног рада траје више од годину дана и не успеју сви. Зато је ово један резултат за понос, због којег смо сви веома задовољни
Претходне године одлуком Владе републике Србије, шабачке државне високе школе су удружене у Академију струковних студија Шабац. Тако је свака школа постала одсек у оквиру Академије. Некадашња Висока медицинска и пословно-технолошка школа је сада Одсек за медицинске и половно-технолошке студије Академије Шабац.
На нашем Одсеку, у последњих годину дана, докторирало је троје колега, а у наредних годину дана ће докторирати вероватно још четворо. Ми овде имамо једну праву смену генерација. Сви докторати младих колега су веома квалитетни. То су докторати на државним факултетима, покривени радовима у врхунским међународним часописима иза којих стоји вишегодишњи мукотрпни истраживачки рад. Најзначајнији предуслов за квалитетно високо образовање је учешће наставника у најновијим научним и технолошким достигнућима, истакао је др Лука Ненадовић, професор струковних студија и в.д. руководиоца Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије.
Добити квалитетан кадар у нашој делатности није ни мало једноставан подухват. Потребно је велико улагање у људе јер су истраживања веома скупа, захтевају сталне одласке у истраживачке центре као и саопштавање резултата на међународним конференцијама, учешће на летњим школама и многе друге активности, а са друге стране није извесно да ли ће се тај процес завршити успехом. Некада поступак објављивања само једног научног рада траје више од годину дана и не успеју сви. Зато је ово један резултат за понос, због којег смо сви веома задовољни. Имаћемо младе наставнике који су са једне стране флексибилнији у раду са студентима, а са друге стране веома стручни и спремни да прате најновије трендове по свим највишим стандардима за високо образовање. Они су, када су наука и други видови сарадње у питању, спона наше установе и њихових матичних универзитета, а надамо се да ће значајније повезивање високог образовања са привредом на локалном нивоу бити промотер научно-технолошког развоја овог краја, истако је др Лука Ненадовић, професор струковних студија и в.д. руководиоца Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије.
Др Бојан Дамњановић рођен је 13. августа 1987. године у Шапцу где је завршио основну и средњу медицинску школу. Основне и мастер академске студије завршио је на Департману за биологију и екологију, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду. Током завршне године основних студија учествовао је у међународној размени студената у оквиру MoU Академске сарадње Универзитета Prince of Songkla, Hat Yai, Тајланд и Универзитета у Новом Саду. Докторску дисертацију одбранио је 2019. године на Департману за биологију и екологију, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду и стекао звање доктор наука – еколошке науке. Након завршених основних студија обавио је стручну праксу као пројектант сарадник из области заштите животне средине. Од 2011 – 2014. године радио је у привредном сектору, најпре као приправник на радном месту сарадник за екологију, затим на радном месту менаџер за заштиту животне средине. Од 2014. године запослен је на Академији струковних студија Шабац, Одсеку за медицинске и пословно – технолошке студије у звању асистента, а у јануару 2020. године изабран је у звање вишег предавача. Аутор је бројних радова објављених у часописима и зборницима од националног и међународног значаја. Област истраживања: процена еколошког статуса копнених вода на основу биолошких, хидроморфолошких и физичко-хемијских елемената квалитета, конзервација биодиверзитета, одрживо коришћење и заштита природних ресурса, хумана екологија. Члан је Српског друштва за заштиту вода.
Јелена Јевтић, 29 година, Мастер економиста, докторанд економских наука, пред одбрану докторске дисертације на Економском факултету на одељењу у Новом Саду (Економски факултет Суботица, Универзитет Нови Сад). Један од најбољих студената у својој генерацији на основним и мастер студијама на студијском програму Маркетинг Економског факултета Универзитета Нови Сад. Све нивое студија завршила са високим оценама у првом року. Аутор је бројних радова објављених у часописима и зборницима од националног и међунардног значаја. Област њеног научног истраживања су маркетинг услужних делатности и маркетинг односа са потрошачима. На Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије запослена од септембра 2014. године. Стечена искуства и знања током научно-истраживачког рада дели са студентима на Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије као асистент на предметима Маркетинг, Економија, Јавне финансије, Пословне финансије, Основи рачуноводства, Пословно окружење, Пословна етика и комуникација, Пословна економика и Пословни план на студијским програмима Економија, Гастрономија, Информационе технлогије и Инжењерски менаџмент. Идејни творац, организатор и реализатор такмичења „РеклАматери“ и панел дисусије „Корак до посла“ који укључују велики број студената и привредника и тиме чине одличан спој теорије и праксе. Ваннаставним активностима које организује уз сарадњу са Студентским парламентом допринела је видљивости Академије и подстицају свршених студената за запошљавање.
Предраг Кузмановић, 26 година, Дипломирани професор физике, Мастер нуклеарни физичар, докторанд нуклеарне физике, при крају докторских студија на ПМФ-у у Новом Саду. Један од најбољих студената Природо-математичког факултета у својој генерацији. Све нивое студија завршио пре рока са изузетним успехом, за шта је награђиван више пута. Афирмисан као аутор 9 радова у престижним међународним часописима са СЦИ листе и преко 20 радова презентованих на међународним скуповима. Својим научним радовима допринео је видљивости Академије и промовисању као научне институције на међународној мрежи Сцопус, што је допринело квалитету не само Одсека већ и Академије у целости. На Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије запослен је од октобра 2017. године. Такође је у научном звању истраживача сарадника за ужу научну област Физика високих енергија на ПМФ-у у Новом Саду. Области његовог научног итраживања су примењена нуклеарна физика и заштита од зрачења у медицинској радиологији. Стечена искуства и знања током научно-истраживачког рада дели са студентима на Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије као асистент на предметима Физика, Физичке штетности, Основи биофизике и радиологије, Основи инжењерства и Електротехника на студијским програмима Информационе технологије, Инжењерски менаџмент, Заштита животне средине и Здравствена нега.
Ивана Јевтић, рођена 1988. године у Шапцу. Основне и мастер академске студије завршила је на студијском програму биохемије, а сада је студент докторских студија на Кадетри за аналитичку хемију Природно-математичког факултета у Новом Саду. Током студија била је прималац Републичке стипендије. Област научног истраживања је директна и индиректна фотолиза микотоксина (фумонизина) у различитим врстама вода. Докторску дисертацију ради на Природно-математичком факултету, Научном институту за ветеринарсво „Нови Сад“ и Институту за онкологију Војводине, Медицински факултет, Универзитета у Новом Саду. Члан је истраживачке групе за побољшање квалитета животне средине – развој метода за праћење и уклањање биолошки активних супстанци, на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Члан је Српског хемијског друштва – Хемијског друштва Војводине. Резултате досадашњег научног рада публиковала је у неколико часописа националног значаја и саопштавала је на скуповима међународног и националног значаја. Од 2014. године запослена је као асистент на Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије. Изводи вежбе из Биохемије, Хемије са биохемијом, Физичке хемије, Хемије хране, Познавања производа и Алкохолних пића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa