Инфо

7. мај 2020.7. мај 2020.
Желимо наставак и одбрану трона
ВАТЕРПОЛО: ЧЕКАЈУЋИ ОДЛУКУ

Желимо наставак и одбрану трона

Ватерполо савез је најмање активан од представника колективних спортова током епидемије. Све је стало у поруке о останку код куће и позиве на солидарност. Управо се појавила студија о безбедности, где је ватерполо у групи безбеднијих, услед базена са хлорисаном водом, али званичних, конкретних информација о наставку/прекиду сезоне у Србији још нема, као ни о терминима у Регионалној лиги.
Ватерполисти ШАПЦА раде како је могуће у кућним условима, ван своје спортске средине и чекају одлуке ВСС како би планирали наредне потезе. У плану је састанак клубова по овом питању.
-Специфична и не баш пријатна ситуација, али је то нешто на шта морамо да се прилагодимо, Свако од играча је добио индивидуални план рада на одржању физичке спреме. Жељно ишчекујемо одлуку која ће дозволити повратак на затворено пливалиште и тренинге колектива. Чим је буде спремни смо да се вратимо. Момци су професионалци дуго су ван базена, али ко је озбиљно схватио план рада, неће требати много времена да се врати на ниво од пре паузе. Ми смо званични шампиони, браниоци титуле, желимо наставак и желимо да нападнемо/одбранимо трон – рекао је тренер шабачких ватерполиста Миодраг Мировић.
У суседним државама су ватерполо клубови почели с тренинзима, али само у оним где имају услове за тренинге на отвореним базенима, уз посебне мере безбедности. Једна од могућности која је споменута у „Спортском журналу“ је и завршница сезоне по куп систему на отвореном базену, али то је само као могућност без детаљнијег описа и као могућност из „незваничних извора“

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa