Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Рад није трпео  ниједног момента
Вопахел

Рад није трпео ниједног момента

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је италијанску компанију“Вопахел“ (Vopachel) која у Шапцу послује од 2015. године. На почетку кризе имала је мањих проблема са транспортом, јер сировине увози из Мађарске, Пољске, Холандије и Италије, али је упркос томе успела да испуни све пословне планове. Ова компанија 80 одсто свог пласмана извози на тржиште Западне Европе, док један део дистрибуира у Русију.
-Ванредне околоности нису утицале на ток производње. Ми смо одмах на почетку појачале мере предострожности у циљу заштите. С обзиром на то да радимо у индустрији хране и раније су постојале мере заштите, ово нас је можда додатно подстакло, да ако смо нешто пропустили исправимо. Од града смо добили памучне маске, а затим смо набавили и за једнократну употребу. Сваког петка смо организовали комплетну дезинфекцију производног погона и канцеларије. Током кризе, наши радници су имали дозволе за рад. Процес производње није прекидан ниједног момента, осим за редовне сервисе- рекао је финанцијски директор у компанији „Вопахел“ Слободан Вилотић.
У шабачкој индустријској зони се налази укупно 31 компанија, у којима данас ради 4.000 грађана, а интересовање инвеститора да послују у Шапцу је велико.
-Последњи пут сам посетио компанију „Вопахел“ када је купила три хектара за изградњу фабрике у Шапцу. У међувремену је запослила 20 људи, проширила капацитете и омогућила италијанској фирми „Fox paku“ да се прошири на истој парцели. Почетна плата овде износи 500 евра. „Вопахел“ је једна од 11 италијанских компанија која има добре услове пословања. Захваљујући томе, ми имамо нове италијанске инвестиције. Добили смо и награду од Италијанско-српеске привредне коморе. Шабац је проглашен градом са најбољим условима за стране инвестиције- навео је Зеленовић.
Зеленовић је казао да је Шабац погодно место за стране инвеститоре, и да не постоји боље место, са бољим потенцијалом у Србији.
-Наш град има перспективу, Ово је град у ком грађани имају добре зараде, заједница која брине о другима, у таквој заједници сви имају интерес да овде остану и да се боре за бољу будућност. Подестићу да град за будуће инвеститоре има на располагању 250 хектара потпуно опремљеног земљишта у Северозападној индустријској зони-закључио је градоначелник.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa