Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Донација шабачким здравственим установама

Зелене маске за здравствене раднике

Донације за Дом здравља и Општу болницу. Максе за вишекратну употребу намењене и ношењу више сати у континуитету. Борба са ковидом још траје и свака помоћ добродошла
На списку донатора који су у периоду епидемије производили заштитну опрему и свој производе донирали онима којима су најпотребнији, радницима који су први у додиру са зараженима ковидом 19 нашла се и београдска компанија CCS Solution. Иако је реч о софтверској комапанији, између осталог познатој и по спортским апликацијама конкретно намењеним љубитељима кошарке, током претходна два месеца су се привремено преоријентисали на производњу специјализованих заштитних маски, сада доступним и запосленима у Дому здравља „Др Драга Љочић“ и шабачкој Општој болници.
-Тражили смо начин да допринесемо у борби против корона вируса. Свесни да се на неким местима захтева њихово константно ношење читаво радно време желели смо да направимо спој ефикасне заштите и удобности за ношење. Надам се да смо успели, а значај производа је потврђен и на Конкурсу за иновативна решења за сузбијање ефеката пандемије Ковид 19, Фонда за иновациону делатност, Министарства за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије. Маска се може дезинфиковати, гаранција је три године, уз замену филтера не пружа само заштиту од ковида, већ и од полена и свих загађења у ваздуху – приближио је директор Ненад Николин.
Дом здравља је доби 50 паковања маски и одговарајућих филтера, стотину је намењено Општој болници. Борба још траје и велики број савезника је неопходан у њој.
-Мислим да смо постигли значајне успехе у борби са вирусом у Шапцу, резултати показују то, али никако не смемо да се опуштамо. Свака донација је добродошла и свака заштита здравствених радника је заштита свих. У најтежем периоду нисмо имали заражених међу запсоленима у Дому здравља и то је изузетно важно. Ми настављамо да радимо све на сузбијању ковида, а позивам грађане да нам помогну у томе одговорним понашањем и поштовањем свих мера – нагласила је директорка Дома здравља др Јасмина Станковић.

Ново радно време
Ковид амбуланта Дома здравља током ванредног стања и у првим данима по укудању радила од 7 до 22 часа, а одлуком ресорног Министарства, од понедељка, 11. маја , радно време је промењено и сада је од 9 до 17 сати. Уз њу, све службе у Дому здравља раде редовно.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa