Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Безбедност приоритет
Предшколска установа „Наше дете“ почела са радом

Безбедност приоритет

ПУ „Наше дете“ отворила своја врата за малишане чији родитељи не могу да раде од куће. Поштовање свих препоручених мера превенције и заштите деце у шабачким вртићима
У шабачким вртићима од понедељка борави нешто више од 400 малишана чији родитељи не могу да радне обавезе испуњавају од куће. Предшколска установа „Наше дете“ предузела је све неопходне обавезне, превентивне методе заштите најмлађих Шапчана, као и запослених у овој образовно-васпитној установи.
-Штаб за ванредне ситуације града Шапца је обезбедио све што је потребно како би вртићи почели са радом за породице у којима родитељи не могу да своје пословне активности обављају од куће. За боравак малишана је неопходно да имају потврде о здравственом стању. Оно што бих истакао као приоритет је безбедност деце и мере које се морају поштовати, посебно када је реч о најмлађима, јер они су нам најважнији. Не смемо дозволити да се живот заустави и морамо учинити све што је у нашој могућности да људи нормално обављају своје обавезе, а један од начина је отварање обданишта - рекао је градоначелник Небојша Зеленовић нагласивши да је задовољан начином организације шабачких вртића, приликом посете „Слободи“.
-Град је на расоплагању за све што је потребно како би се испоштовале мере и деца била заштићена и безбедна, а родитељи неометано радили.
Директорка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић истиче да се врши дезинфекција сваког објекта у неколико етапа на дневном нивоу. Поштују све препоруке ресорног министарства, као и Министарства здравља.
-Наша установа поседује све оно што је важно за безбедност деце и запослених. Имамо довољне количине дезинфекционих средстава и опреме, коју смо делом обезбедили сами, а делом је донација локалних привредника и Града. Нисмо имали проблема приликом набавке, јер су нам сви изашли у сусрет - наводи директорка Мићић и додаје да васпитачи носе заштитне маске, а да оне нису обавезне за најмлађе.
-Рукавице као део заштите нису обавезне, јер се тако подстиче чешће прање руку, и деце и запослених. Када је у питању сам прихват малишана постоје одређене процедуре, од самог уласка у двориште родитеља. Обавезне су дезо-баријере, мерење телесне температуре, дезинфекција руку малишана, играчака и просторија неколико пута дневно како бисмо били сигурни да је све безбедно.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa