Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
Наставак сезоне?
ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПА

Наставак сезоне?

У ватерполо Србији сви још чекају одлуку о наставку сезоне. Помиње се више солуција, но све су незваничне. Што се других држава тиче, многе су већ „преломиле“.
Хрватска планира сезону у јуну и почетком јула на отвореним базенима. Осам учесника Регионалне лиге наступаће по плеј оф систему. Два меча су предвиђена у четвртфиналу, потом у полуфиналу је план игре на две добијене утакмице, док ће финале освојити клуб који први оствари три тријумфа. За јул је предвиђен и финални турнир Регионалне лиге. Наравно, све под претпоставком да не буде погоршања ситуације у суседној земљи.
Најјаче лиге, изузев Грчке, већ су одлучиле. У Шпанији и Италији нема ватерпола до јесени. Шпанци су сезону прогласили завршеном, прогласили шампиона, док су Италијани одлучили да се сезона поништава, без расподеле позиција. Мађарски клубови су већ донели радикалне одлуке и мале су шансе да сезона добије епилог у базену, пре ће то бити прекид или поништавање. Грчка још „вага“, али како последица вируса великих није било, отворених базена имају довољно, нису нереалне шансе да пронађу начин за завршницу. Одлука се још не назире у Црној Гори.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa