Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Боља повезаност  свих делова града
НОВИ КОЦЕПТ ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА КРЕЋЕ ОД ПРВОГ ЈУНА

Боља повезаност свих делова града

Од 1. јуна уводе се прве три нове линије. Аутобуси ће за сада ићи на сат времена, а од септембра на 20 минута. Градски саобраћај је замишљен тако да се из сваке тачке у граду може стићи на било који крај града
Нови концепт градског превоза у Шапцу кренуће од 1. јуна. Подразумеваће нове аутобуске линије које ће повезивати свих 10 градских месних заједница, а свих 60 аутобуса ићи ће на гас. Због епидемиолошке ситуације прва три месеца аутобуси ће саобраћати по летњем режиму, док ће од 1. септембра кренути у пуном капацитету.
-Шабац има нови градски превоз. Сви аутобуси у граду Шапцу иду на гас и мислим да нигде у Србији није такав случај. Имамо гориво које најмање загађује животну средину. Сада у овим околностима, обзиром да се боримо још увек са епидемијом, саобраћај се одвија на измењен начин, односно у летњем режиму. Чим победимо епидемију и живот се нормализује имаћемо превоз који иде на 20 минута нових шест градских линија и регуларан сеоски и приградски саобраћај. Ово ће бити најбољи превоз у Србији и захваљујем се свим грађанима који га сада користе, зато што поштују мере и воде рачуна једни о другима, рекао је прошле среде градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, возећи се у једном од приградских аутобуса.
Од 1. јуна уводе се прве три нове линије. Аутобуси ће за сада ићи на сат времена, а од септембра на 20 минута. Градски саобраћај је замишљен тако да се из сваке тачке у граду може стићи на било који крај града.
Локални саобраћај у Шапцу је кренуо од 11. маја и аутобусима се могу возити сви, уз поштовање епидемиолошких мера – ношења заштитне маске и држања дистанце. Начелник Градске управе Милан Васић је објаснио да је са смањењем епидемиолошких мера јавни саобраћај почео да функционише, а да ће се постепено увести већи број линија.
-Још увек је смањен број путника у аутобусима, па не постоји ни потреба да тренутно саобраћа више возила. Драго ми је што видим да се све мере поштују. Очекујем да већ од 1. јуна крену градске линије, што значи да ће свих 10 месних заједница бити повезано градским превозом и наши суграђани ће из било које улице у граду моћи да стигну на жељено место у Шапцу, а нарочити до јавних установа и институција. Током лета ћемо функционисати у летњем режиму превоза, а од 1. септембра крећемо са пуним капацитетом и 61 аутобусом, навео је Милан Васић.
Карте за градску вожњу коштаће 70 динара. Предвиђено је и да ће власници месечних карата моћи неограничено да се возе и градским и на сеоским линијама.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa