Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Дневник увреда министра срамоте

Траба бити изузетно некоректан, да не употребим неки тежу реч с обзиром на осетљивост која је напрасно обузела тај део нашег друштва, доћи у један град и вређати га из све снаге. Ако свему томе додамо и лажни ауторитет којим је годинама тај неко допингован, онда је потпуно јасан дневник увреда једног министра који је недавно посетио наш град.
Наравно, ради се о министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу. При повратку из Ваљева за Београд, свратио је и до Шапца. Вероватно је у Шапцу са све конференцијом за штампу провео једно фудбалско полувреме, или третман у теретани у врх главе, али је успео својим непревазиђеним интелектом да стекне увид у комплетну слику о томе да је Шабац најобичнији руина у рангу Чернобила. Рекао је том приликом министар да се добар домаћин у Србији препознаје по капији, дворишту, кући, путу који води код њега. Министар Ђорђевић ништа од тога није видео у нашем граду за то фудбалско полувреме које је провео у граду на Сави. За министра Ђорђевића „Шабац је туга, јер изгледа исто као пре десет година, за разлику од других градова у којима је СНС на власти“. Мост је, наставио је он, руиниранији него што је био, асфалт изгледа горе него што је био, путеви су, такође, гори него што су били. Све је то министар Ђорђевић успео да види из своје лимузине са затамљеним стаклима приликом посете не граду Шапцу, већ градском одбору СНС у Шапцу како су нас обавестили медији који су имали приступ овом догађају. Што је најсмешније, колега који је извештавао са овог скупа за једну телевизију, део у којем министар Ђорђевић говори о руинираном мосту, покрио је снимцима старог железничког моста који вајни министра није видео ни на разгледници, а камо ли уживо.
Напредњацима ће, по министру Ђорђевићу, бити веома лако да победе на изборима у Шапцу, јер је у нашем граду на власти неко ко за све ово време није ништа урадио!!!??? Највише због тога што градски одбор СНС у Шапцу има јасну визију за развој града у наредне четири године и што за ту визију имају пуну подршку Владе Србије и главног кандидата за градоначелника нашег града - Александра Вучића.
За министра Ђорђевића имам само једно питање, пошто је рекао да може да се било који град у којем је на власти СНС упореди са Шапцем - Колико градова у којима је СНС на власти има погон за пречишћавање отпадних вода? Можда канализација није стигла у свако село нашег подручја, али СНС година већ влада Београдом, а пола Дедиња и Сењак је још на септичким јамама, да не причам о Београду на води који такође нема канализацију већ цеви које су инсталиране директно у реку Саву. У Зрењанину још немају воду за пиће, на пример.
Оваквих примера је колико хоћете, као и напредњачког безобразлука. Како је могуће да неко толико вређа град у којем живе и људи који су аплаудирали том министру Ђорђевићу. Апсолутно сам сигуран у своју тези да у Шапцу постоје толико острашћени чланови СНС који ама ич не воле град у којем су одрасли и у којем живе. Воле странку која им је омогућила удобан живот какав су до пре неку годину само могли да сањају и да гледају на телевизији. Ту нема места за љубав према граду.
А, шта очекивати од људи који су некада били шофери својим партијским функционерима, попут министра Ђорђевића. Није то лако. Годинама је био лични возач Јоргованке Цице Табаковић, садашње гувернерке Неродне банке Србије. Када је она могла кроз живот и политику да се провуче са својом сумњивом дипломом, што не би могао и шофер Ђорђевић. Од човек који не разликује екстремитете од гениталија била би, право да вам кажем, срамота добити комплимент.
Као што министар Ђорђевић убеђује своје партијске другаре да у Шапцу ништа не ваља, а ови безпоговорно климају главама, тако убеђује остатак Србије да живи никада боље. И то све захваљујући кандидату за градоначелника Шапца Александру Вучићу. Министар Ђорђевић је једна од највећих срамота у новијој историји Србије и тога је вероватно свестан. Зато се тако и понаша. Што је безобразнији, то му је опстанак у црној лимузини ближи. Научило је то да се бори. Копа и рукама и ногама. А, нама не преостаје ништа друго него да пређемо преко ових увреда и лажи и да наставимо да волимо свој град, јер Шабац ни од кога другу љубав неће добити.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa