Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Забава за све узрасте
ПРВА ШКОЛА РОЛЕРА У ШАПЦУ

Забава за све узрасте

Први пут у Шапцу се организује Школа ролера. Намењена је за све узрасте, а тренинге води осам лиценцираних тренера. Тренинзи се одржавају у Великом парку.
На идеју за покретање Школе ролера дошла је Сања Никшић Ника која сваког лета за суграђане организује нове спортске активности. Сања је такође и тренер, а поред ње главни тренери су и Даница Јанковић, Марко Гајић и Вељко Кажанегра. Са њима раде још и четири помоћна тренера и сви су присутни на сваком часу. Обуку су завршили у Skitrack Gruop, групацији која је покренула прву школу ролера у Србији.
-Након обувања ролера и штитника одради се тест полигон на основу кога се одређује ниво обуке који се врши са полазником. Уколико неко први пут стаје на ролере основе ролања на почетку обавља у трави како би се ослободио страха, лакше и опуштеније научио правила држања равнотеже и тек након тога иде на бетон. Било да се ради о почетнику који први пут стаје на ролере или о неком ко већ рола сам, за сваког постоји ниво обуке, побољшање баланса, сигурности вожње, брзине реакција и слично, каже Сања и додаје да је заблуда да свако ко вози ролере то и зна да ради на правилан начин.
Школа је предвиђена за све од четири године па навише. Горња старосна граница не постоји, а деца и одрасли тренирају у одвојеним групама.
Децу на часове уписују родитељи, а заштитна опрема је обавезна. Обука траје два месеца, односно 24 часа и ради се у три нивоа. На крају обуке следи полагање.
Часови за децу су понедељком, средом и петком од 11.00 до 12.00 часова, а за одрасле уторком, четвртком и суботом од 18.00 до 19.00 часова.
Може се похађати и само један или неколико часова.
Све информације могу се добити на број телефона 066/55-150-78.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa