Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Радост новог живота
Подршка града паровима за вантелесну оплодњу

Радост новог живота

Нада, истрајсност на путу ка родитељству. Остварење снова доласком детета. Финансијска подршка града Шапца паровима за вантелесну оплодњу. Три милиона динара из буџета
Најлепши, животни дар у породицу Игњатовић стигао је почетком 2020. године, када је другог јануарског дана на свет дошла дугоочекивана Мила. Тамара и Бранко до рођења бебе били су један од 300.000 парова у Србији који се нашао пред изазовом у остварењу родитељских снова. Жеља за потомством, упорност и вера у најчудеснију искру постојања младог бића, остварена је уз малу помоћ.
-Никада нисмо губили наду. Долазак Миле је потпуно променио наше животе. Пут који смо прешли посматрали смо као изазов који треба да савладамо, али нада је увек била присутна. Нама је можда „дат“ дужи пут до остварења родитељског сна, али веровали смо да ће све бити у реду. То је и кључно за све парове, да истрају, и да не одустају. Сигурно да ће бити потешкоћа, а уз осмех лакше се све преброди - каже Тамара Јовић Игњатовић, и додаје да је од Милиног рођења свет обојен тоновима посебне љубави.
-Уз њу уживамо, играмо се. Поново смо се родили. Нисам могла да замислим да толико некога можете да волите, да му се бескрајно дате. Због тога не треба одустајати. Другим паровима желим да кажем: Биће тешко и било је тешко, али то се заборави, јер треба да живимо за тренутак када сазнамо да неко ново мало биће долази на свет - уз осмех говори Тамара, истичући да је пројекат локалне самоуправе потпора за вантелесну оплодњу брачним паровима без потомства веома значајан.
-Подршка града нам је свакако значила, а новац предвиђен за четврту вантелесну сачували смо за будућност Миле. Трудићемо се да јој дамо крила да оствари све своје снове, али се потајно надамо да ће је пут вратити у свој град. Тренутно нам је приоритет да будемо добри, одговорни родитељи и уживамо у сваком тренутку.
Град Шабац је претходне године у оквиру трећег циклуса подршке издвојио три милиона динара за финансирање вантелесне оплодње. За 13 парова који испуњавају услове конкурса и који су до сада имали три покушаја финансираних од стране Републичке здравствене организације опредељена су поменута средства.
-Веома смо поносни и срећни што је прва беба из пројекта финансирања трошкова вантелесне оплодње стигла у наш град, јер је ово једна од најбољих мера које је Шабац има у оквиру подршке породицама. Деца су највећа радост. Крајем јуна очекујемо још три бебе што је најважније и то доказује да град има перспективу. Мили желимо да пропутује свет, али да јој крајње одредиште буде Шабац, и да се овде увек радо врати. А град ће се потрудити да створи најбоље услове да наша деца овде и остану - истакао је председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић на пријему у част мале Миле, дарујући јој симболично сребрњак са грбом града.
Мила је донела радост породици, али је и обогатила Шабац. Рођена почетком године започела је најлепши низ, јер ускоро стижу још три мала суграђанина.

Савет за здравље града Шапца наставиће програм подршке и у наредном периоду. Како је најављено нови конкурс биће расписан током ове седмице. Претходне године старосна граница за жене била је 45 година и кандидаткиње су имале три неуспела покушаја која је финансирао Републички фонд за здравствено осигурање. Као и у години иза нас, буџетом су предвиђена средства у износу од три милиона динара.
-До сада је 34 породице конкурисало, а очекује нас и нов циклус. Ово је најважнији пројекат Савета и поносни смо када видимо да је на свет дошла беба - наводи др Јован Ћирић, председник Савета за здравље града Шапца.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa