Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Од занатске радње до препознатљивог бренда
„ДУГА ЕЛ“ ПРИМЕР УСПЕШНЕ ПОРОДИЧНЕ ФИРМЕ

Од занатске радње до препознатљивог бренда

Могло се мало осетити да није све уобичајено. Био је мањи обим посла што се тиче нових поруџбина и клијената. Зато смо се базирали на производњу и завршавали све послове који су уговорени пре ванредног стања
“Дуга ЕЛ” је још једна шабачка успешна породична фирма, која је ситним, али сигурним корацима временом повећавала своје капацитете. Почели су 1994. године као самостална занатска радња са два радника, да би данас имали 18 запослених, две пословне хале и извоз у земље у окружењу. Најпознатији су по производњи светлећих реклама, а поред тога производе и алу-поли фасаде, продају плочасте материјале, алу-бонд, клирит и плексиглас.
Током ванредног стања радили су без прекида, уз поштовање свих прописаних мера, а базирали су се на завршетак раније уговорених послова.
-Ширили смо се са потребама тржишта. На почетку смо изнајмљивали просторе. Није било лако, морали смо мало да се помучимо, да бисмо сада имали две наше хале. Планирамо и даље да растемо. Током ванредног стања смо поштовали све мере. Радили смо нормално, само са незнатно краћим радним временом. Путем имејла смо добијали упутства од градског Штаба за ванредне ситуације, тако да смо увек били информисани о свим мерама и препорукама. Могло се мало осетити да није све уобичајено. Био је мањи обим посла што се тиче нових поруџбина и клијената. Зато смо се базирали на производњу и завршавали све послове који су уговорени пре ванредног стања, наводи Катарина Павловић задужена за маркетинг у фирми “Дуга ЕЛ”.
Фирму, која са још 30 компанија послује у Индустријској зони је посетио је прошле среде и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Према његовим речима, све те фирме заједно запошљавају 4.000 људи.
-Мали број Шапчана зна да су скоро све светлеће рекламе на великим објектима у Шапцу произведене у “Дуги ЕЛ”. Они су прошле године од Града, заједно са једном партнерском фирмом, купили додатних 65 ари и направили још 1.500 квадрата пословног простора. Ми не правимо разлику да ли се ради о страној или домаћој компанији, нама су сви исти, јер припадају породици шабачких фирми у којима се ствари одвијају на један добар начин. Сви они планирају свој развој. Најлепша вест коју сам данас чуо је да ће овде две сестре наставити да раде заједно. То је најснажнија порука коју можемо да пошаљемо - да вреди инвестирати у наш град, да не постоји боље место у Србији од Шапца у ком може да се обезбеди добар посао и боља зарада. Ово је град свих нас и све смо постигли заједно и у будућности од Шапца можемо да направимо место у коме сви живимо још боље. Треба да се боримо за то, рекао је градоначелник Зеленовић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa