Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Радили са 50 одсто капацитета
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ ПОСЕТИО КОМПАНИЈУ ИВА-АБОТ ЕНТЕРИЈЕРИ

Радили са 50 одсто капацитета

Без обзира на тешке околности, ми смо успели да организујемо производњу са 50 одсто капацитета, с тим да су запослени долазили у одређеним временским интервалима, како би на време завршавали послове
Током ванредног стања још једна фирма са пословањем у Шапцу је показала да је друштвено одговорна, солидарна и дисциплинована. У прилог томе сведочи чињеница да није отпустила ниједног радника, а онима на одређено време продужила уговор. Наиме, реч је о компанији „Ива“ која ради под брендом „Абот ентеријери“. Бави се производњом намештаја, а око 90 одсто својих производа дистрибуирају на инострано тржуште у 120 земаља –Европе, Азије и Африке.
Данас, након више од две деценије пословања у Шапцу су успели да прошире своју делатност, а под халама се налази више од 20.000 квадратних метара.
-Без обзира на тешке околности, ми смо успели да организујемо производњу са 50 одсто капацитета, с тим да су запослени долазили у одређеним временским интервалима, како би на време завршавали послове. Јако велики проблем нам је престављало, што због пандемије коронавирусом наше архитекте нису могле да путују. Нажалост то још увек траје, јер су у питању државе које су најугроженије. Пре кризе отишао је један контигент за Јапан, Аустралију, Нови Зеланд и Емирате. Надам се да ће се све брзо завршити, да ћемо се сви вратити у нормалу- навела је директорка увоза и извоза компаније „Ива“-„Абот ентеријери“, Данка Шарчевић.
Ово предузеће је протекле недеље посетио градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић.
-Дошао сам данас да посетим компанију „Абот ентеријери“ зато што је ова фирма у међувремену проширила своју производњу. Све што је у вези са њиховом радом, тржним центрима и продавницама, свугде у свету (Јапану, Аустралији, Шпанији) се производи у Шапцу. Овде раде обучени, млади људи на најмодернијим машинама. Шабац је град у ком ће сваки грађанин добити прилику да живи још боље. Свако ко жели може себи да заради и да има већу плату- рекао је градоначелник.
Говорећи о бројкама, и о томе како пандемија утиче на производњу, он је истакао да је 200.000 грађана остало без посла од почетка године у Србији, док се у Шапцу запослило 147 људи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa