Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Шабачка привреда спремно дочекала ванредно стање
ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ШАПЦА ОД ПОЧЕТКА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Шабачка привреда спремно дочекала ванредно стање

Најважнија тема састанка Привредног савета Града Шапца, одржаног у петак, била је како су фирме успеле да преброде ванредно стање у ком су се први пут нашле, али и планови за наредни период. Прва седница по прекиду ванредног стања била је веома динамична.
-На седници је изнет низ предлога, у смислу побољшања односа и доношења одлука од стране Града. Урађена је анализа стања из претходног периода. Показало се да је шабачка привреда била спремна за ванредно стање. Неке компаније су имале залихе сировина за наредних неколико месеци. Неки су имали и проблем са радном снагом, требало им је још радника. Привреда је на све изазове спремно одговорила. Трговине мешовитом робом су радиле јако добро и остваривале знатно веће промете него у уобичајеним ситуацијама, навео је председник Привредног савета Града Шапца Зоран Тошић.
Претходна седница Привредног савета одржана је три дана пре почетка ванредног стања и на њој је тема била припрема привреде и читавог града за епидемију коронавируса. Од тада Привредни савет је имао низ контаката са свим фирмама које су радиле и консултовали су се око свих проблема који су настајали у току рада.
-Разговарали смо о проблемима које су имали у производњи, почев од транспорта, царине, увоза и извоза робе. Покушавали смо, уз велику сарадњу Канцеларије за локални економски развој и свих служби у граду, да решавамо све проблеме који су се јављали. Доста нам је у томе помогла и Привредна комора из Ваљева са којом смо имали сталну комуникацију, рекао је Зоран Тошић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa