Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
ПАРК У МАСАРИКОВОЈ

Шабац, град који чује грађане

Изградња парка у Масариковој улици у Шапцу ушла је у другу фазу, чија је укупна вредност шест милиона динара. У оквиру реконструкције парк ће добити савремен изглед који подразумева, замену старих стаза-бехатоном уз пратњу постојећих дијагонала. Предвиђена је поставка урбаног мобилијара дизајнираног по савременим стандардима у виду великих геометријских клупа, а уклањањем живе ограде биће отворен према стамбеној зони. Парк је већ добио модерно дечје играчиште захваљујући донацији Европске уније, која је уједно и партнер у овом пројекту.
Грађани месне заједнице Преки шор су одлучили да новац од повраћаја пореза на имовину уложе у уређење парка, а град је додао остатак средстава.
-Град Шабац има најефикаснију и најјефтинију градску администрацију. Ми слушамо наше грађане и оно што су рекли на референдумима. Грађани Месне заједнице Преког шора су истакли да им је овај парк од великог значаја, а сигуран сам и свим Шапчанима. Одвојили су милион и девет стотина хиљада динара да се уреде стазе и замене клупе. У договору са нашим архитектама и дизајнерима смо одлучили да пошто се парк налази на лепом месту уложимо додатан новац. Парк ће повезати Масарикову улицу и улицу Милоша Обилића, а радиће се и нови тротоари. Све ово смо урадили ми, грађани Шапца, сви заједно. Сваки грађанин који је вредан ће моћи да живи боље и сигурније. За четири године бићемо сви поносни на наш град – истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Градски архитекта Ксенија Лукић каже да је са радошћу дочекала вест о уређењу још једног парка у граду, и сматра да су овакве интервенције у постојећим парковима требале одавно да добију савремено рухо јер се тиме унапређује квалитет живота грађана.
Парк ће ускоро имати уређене стазе и центар. По завршетку ће добити атрактиван и занимљив мобилијар (обједињен манир). Такође, жива ограда ка улици Милоша Обилића ће бити уклоњена да отвори парк према стамбеној зони. Верујем да ће граћани бити задовољни целокуплим изгедом - рекла је Ксенија Лукић.
Град Шабац је до сада у инфраструктуру уложио више од 15 милиона евра.
М.Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa