Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
ПОМОЋ ЗА НАРОД И СРПСКЕ СВЕТИЊЕ
ХО “СВИ ЗА КОСМЕТ” ПОКРЕНУЛА НОВУ СМС АКЦИЈУ

ПОМОЋ ЗА НАРОД И СРПСКЕ СВЕТИЊЕ

Упркос потешкоћама изазваним епидемијом коронавируса ХО “Сви за Космет” успела је да реализује највећи део Васкршње акције за помоћ српском живљу. План је био да се помогне десет породица са Косова и подржи рад народних кухиња са преко две хиљаде корисника
У оквиру акције “Помози социјално угрожене категорије на Косову и Метохији”, хуманитарна организација “Сви за Космет” покренула је СМС број у циљу прикупљања помоћи за народ и српске светиње.
Сви грађани који укуцају број 1 и пошаљу на 4030 донираће сто динара за борбу против сиромаштва у нашој јужној покрајини.
–У тренутној ситуација, када је кретање ограничено, а наша организација у немогућности да организује хуманитарне турнире “Играјмо за Космет” и ходочасничка путовања, на којима се иначе прикупља помоћ за наш народ и светиње на Космету, СМС број је идеалан начин да свако ко жели може и да помогне- наводе у овој организацији.
Према речима Марка Јелића ово је први пут да се на овај начин организује прикупљање помоћи.
–Договорили смо се са оператерима да то траје шест месеци, па се надамо да ћемо након тог времена продужити акцију. У акцију су се укључилe бројне познате личности, глумци и спортисти. Мислим да се из године у годину повећава број људи који су спремни да помогну угроженим људима на КиМ, да све чешће имамо слуха за њихове проблеме и постајемо свеснији ситуације у којој се они налазе- оценио је Марко Јелић из Коцељеве који сваког месеца одлази у јужну српску покрајину.
Амбасадорка акције је олимпијска теквондо шампионка Милица Мандић која је приликом обиласка манастира на КиМ са овом хуманитарном организацијом увидела да има много сиромашних и да је нашем народу помоћ преко потребна.
Упркос потешкоћама изазваним епидемијом коронавируса ХО “Сви за Космет” успела је да реализује највећи део Васкршње акције за помоћ српском живљу. План је био да се помогне десет породица са Косова и подржи рад народних кухиња са преко две хиљаде корисника.
–Захваљујући овој акцији успели смо да помогнемо 11 породица у нашој јужној покрајини. Осим тога у сарадњи са компанијом “Моцарт”донирали смо десет хиљада евра Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици а у сарадњи са фондацијом “Делије” учествовали смо у куповини респиратора, такође у овој болници. Значајна је и сарадња са “Млекаром Шабац” захваљујући којој ћемо обезбедити пакете за социјално угрожене породице у енклавама- рекао је Јелић.
Он је најавио и почетак Видовданске акције чији је циљ да се прикупи помоћ за више од десет породица као и и цркву Богородице Љевишке у центру Призрена, која је девастирана и паљена у мартовском погрому.
–Позвао бих све оне који на било који начин могу да учествују да нам се прикључе а све информације као и бројеве рачуна могу пронаћи на сајту szkizvestaj.info као и на друштвеним мрежама инстаграм и фејсбук- поручио је Марко, млади хуманитарац и један од иницијатора и организатора празничне акције за прикупљање новогодишњих пакетића за децу Косова.
До сада је ова акција реализована пет пута и из године у годину све је више донатора. У оквиру последње акције прикупљено је 7,3 хиљаде пакетића који су подељени у сваком месту на Косову и Метохији. Захваљујући хуманитарцима и донаторима, Деда Мраз је стигао и до најудаљенијих планинских села са српским живљем.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa