Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Душин кутак
ФАРМАЦЕУТ ДУШИЦА НИКОЛИЋ:
КВАНТНА МЕДИЦИНА У СЛУЖБИ ЗДРАВЉА

Душин кутак

Ова ситуација је прилика да преиспитамо наше поимање здравља, да схватимо да је наше тело потрошно и да га треба неговати и чинити све да му помогнемо у борби, не само са овим вирусом, него и свим будућим изазовима
Иако је дипломирани фармацеут, Душица Николић је у непрекидној потрази за усавршавањем. Када је организована едукација из хомеопатије при Српском лекарском друштву, била је у првој генерацији оних који су је завршили. Потом је похађала, такође при СЛД, едукацију из квантне медицине. Знање је проширила проучавањем акупунктуре, одакле све извире.

Свака ћелија има своју фреквенцију
Субатомски свет преласка материје у енергију и енергије у материју предмет je изучавања многих научних дисциплина. То је разлог присутности све већег броја математичара, других научника у медицини, што омогућава мултидисциплински приступ. Све методе традиционалне и квантне медицине могу бити самосталне, али и комплементарне у решавању неког медицинског проблема. Све више је присутан холистички приступ, који подразумева лечење човека у целости. Циљ је да се превазиђу ограничења оба правца у циљу добробити човека.
Једно од основних начела квантне медицине је да свака ћелија има идеалну фреквенцију у стању здравља. Квантни начин лечења обухвата читав низ метода холистичких принципа и техника. Скоро сви дијагностички поступци, укључујући и хомеопатију, добијају научну основу и објашњење у квантној физици. Класична медицина већ триста година изучава људско тело преко анатомије, цитологије, хистологије и биохемије, али ни до данас нема одговор на питање шта је то што суштински разликује живо од неживог, човека од биљке, као и од другог човека. Наука и савремена медицина прихватиле су да постоји енергија у сваком живом организму и доказале да постоји читав спектар електромагнетних таласа особених фреквенција, амлитуде и дужине. Знамо да постоји биопоље и аура коју можемо видети одговарајућим камерама, али још увек не можемо да утврдимо спектралну траку и опсег фреквенција. Максвел, Херц и Тесла проучавали су херзијанске и нехерзијанске, или Теслине таласе, за које се зна да су димензионо и структурно другачији и да не могу да се измере. Почетком 20. века, потврдђено је постојање микроталаса које поседује сваки човек, а који представљају космичку шифру постојања као облик кодираних информација. Никола Тесла је међу првим научницима спознао енергетско својство свега постојећег и применио таласе високе фреквенције за побољшање здравља. После њега, Рифе открива да ћелије које су изложене неком облику енергије одговарајуће фреквенције, кроз резонантне скелете своје структуре, апсорбују ту енергију. Када енергија прође кроз ћелију, она може бити разорена.

Болест је информација
Постоје два правца у квантној медицини - високофреквентна и нискофреквентна медицина, у зависности од таласа које користи у лечењу. Заједничко за обе је да се користе таласи мале амплитуде милиметарског дијапазона, а дејство се заснива на резонантном ефекту. У данашње време, нуклеарни физичар Сергеј Пантелејмоновић Ситко развија нови правац у физици и формира, заједно са Фрелихом, концепт квантне физике живота која је темељ данашњег лечења квантном медицином. Они појашњавају да, поред анатомско-морфолошке структуре, постоји и електромагнетни костур човека кроз који циркулишу електромагнетни таласи који стварају властито кохерентно поље. Наше тело као систем функционише на основу преноса информација, а носачи тих информација су електромагнетни таласи. Све је у стању сталних вибрирања екстремно високих, или ниских фреквенција. Болест је, према њиховим истраживањима, метастабилно стање. Информације о болести уносе се путем електромагнетних таласа и на тај начин долази до имплементације вируса и изазивања дисбаланса предходно стабилног стања. То се може спречити електромагнетним омотачем које прави јако кохерентно поље и не дозвољава утицај спољњих штетних агенаса, вируса и бактерија, на људски организам. Овим методама коригујемо поремећај функције и организам постепено уводимо у основно стање равнотеже, односно, здравља.

Прилика за промену
Данас смо сви суочени са опасношћу која је погодила цело човечанство у облику коронавируса . Нови вирус који нам је постао претња по живот сврстали смо у групу сарс вируса, али се показао много опаснији него што су први извештаји говорили - да је мало вирулентан и блажи од своја два предходника, позната као птичји и свињски грип. Ово је мутирани вирус, састављен од днк топлокрвних и хладнокрвних животиња и човека, због чега је његова вируленција велика. Људски род се до сада није сусретао са оваквим вирусом и није развио одбрамбени механизам у односу на њега. Временом ћемо развити колективни имунитет који ће омогућити да он не буде више тако снажан и, самим тим, мање ћемо бити животно угрожени.
Пошто сваку болест прати и погоршање психичког стања, појава напетости, раздражљивости и депресије, квантна медицина и за то има решење. Важно је да се, поред ових терапија, пацијент осећа боље и да његов одбрамбени механизам буде опорављен. С обзиром да су све алтернативне гране повезане једна са другом, стање здравља може се одржавати и хомеопатијом, као најнежнијом у лечењу. Надам се да ће једног дана медицина обухватати равноправно све правце лечења и да ће пацијент бити у могућности да изабере методу којом ће моћи да поврати равнотежу у организму да би могао да се избори са сваком болешћу.
Свака, па и ова ситуација, прилика је да почнемо другачије да гледамо на живот и да научимо да су толеранција, узајамна помоћ, љубав и пријатељство духовне вредности које су важније од свега осталог. Ово је прилика да преиспитамо и наше поимање здравља, да схватимо да је наше тело потрошно и да га треба неговати и чинити све да му помогнемо у борби, не само са овим вирусом, него и свим будућим. Велике кризе су шанса за развој и прочишћење тела и духа.

ЕМОЦИОНАЛНА РАВНОТЕЖА
Стрес, који представља реакцију организма на надражаје из спољне средине полако исцрпљује организам, троши његове резерве и доводи до тежих симптома. Тада вегетативни нервни систем, који ради без наше свесне контроле, а који има два дела, симпатикус и парасимпатикус, покушава да поправи оно што може. Најпре симпатикус покушава да прилагоди наше тело напорима и лучи хормоне адреналин и кортизон, а парасимпатикус покушава све то да компензује и брине се о успостављању психичке равнотеже, штеди енергију. Стрес погађа срце и крвне судове, а стални недостатак кисеоника ремети метаболизам и ствара хронични осећај умора, недостатак енергије, што исцрпљује имунитет и доводи до болести. Стални притисак којем је модерни човек константно изложен и превелики захтеви који се очекују у немогућим временским роковима, доводе сваког, и најстабилнијег човека, до стања раздражљивости и расејаности, са константном неуролошком кнедлом у грлу. Микрорезонантном терапијом доводи се у равнотежу првенствено вегетативни нервни систем, стресогени и адаптогени хормони, што спречава развој многих психосоматских болести које су у експанзији. Постиже се емоционална равнотежа и организам се враћа у добру форму.


ЕНЕРГИЈА ЈЕ СУШТИНА ЖИВОТА
Квантна медицина је правац холистичке медицине који интегрише знања квантне физике западне, источне медицине и биоелектронике. Развојем квантне физике спознало се оно што је одувек био основ источњачке филозофије, да је енергија суштина живота и да свака промена енергетских токова организма доводи до промена на физичком и психичком нивоу које временом доводе до стања болести. Основно начело квантне медицине је да апсолутно све има своју фреквенцију и када смо у равнотежи, односно здрави, наше фреквенције су идеалне. Свака промена која настала под дејством спољашњих или унутрашњих фактора може се очитати променом фреквенције.


ПОВРАТАК У ЗДРАВЉЕ
Квантна медицина третира цео организам. После дијагностике и узимања анамнезе, означава места која су променила фреквенцију. То су места која су потенцијални проблем, или онај који већ постоји. Практично, наше слабе тачке у одбрани. Микрорезонантном терапијом лекар тим местима враћа фреквенцију у пређашње стање и делује позитивно на имунитет. Зато кажу да је то савршен начин за превенцију болести, брзу рехабилитацију и олакшавање тока болести.

Приредила: Мирјана Филиповић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa