Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
МАЛИ КЛУБ -  ВЕЛИКИ УСПЕСИ
ТЕНИСКИ КЛУБ „СТАРИ ГРАД“

МАЛИ КЛУБ - ВЕЛИКИ УСПЕСИ

Државна титула без резерве, одбрана титула против јачих играча. Циљ нови успеси са новим генерацијама
Тенис је вероватно спорт који у Србији бележи највећи раст популарности у последњој деценији. Иако у Шапцу није баш први избор најмлађих више клубова ради у нашем граду, а не изостају успеси. Тениске терене у великом парку многи виде као пре свега простор за рекреацију, али то су терени клуба „Стари град“, основаног 1989, где су стасали и још стасавају млади представници белог спорта, творци великих успеха у претходне две године, од којих неки могу добити епитет невероватних.
Мала просторија полако постаје трофејна сала, а у њој се највише истичу два шампионска пехара, намењена шампионима Србије у екипној конкуренцији за категорију пиниора до 14 година. Прва од две титуле освојена је 2018.
-Када смо кренули на Првенство у Чачак имали смо у клубу само три регистрована играча, те смо били без резерве. Наступали су: Лазар Димитријевић (прва табла), Матија Тешић (друга табла) и Саша Марковић (трећа табла). Отишли смо с надом, без већих амбиција, а онда смо најпре изненадили београдску „Газелу“, потом Тениску академију „Типсаревић“ и у финалу Тениску академију „Живковић“ (Ниш). Не само велики успех, већ бих пре рекао чудо – сећа се спортски директор клуба и вођа екипе Небојша, Бата, Димитријевић.
Годину дана касније су први носиоци, али поново не и први фаворити. У односу на претходно лето, сада су имали резерву и слободни статус у првом колу. На позајмицу из зрењанинског „Галеба“ стигао је Зоран Лудошки који је био на првој табли, а у саставу су остали Лазар Димитријевић и Саша Марковић, док је Матија Димитријевић био резерва. Сада је у полуфиналу максималним резултатом „почишћена“ београдска Црвена Звезда, а у финалу „Газела“ победама у два сингла чиме је титула одбрањена.
-Поносни смо на ове резултате, а посебно бих истакао нашег тренера Александра Павловића који фантастично ради са децом, одлично предводи школу тениса и надамо се да ће наставити да ствара тенисере који ће нас представљати као и ови момци који су донели највеће успехе клубу до сада. Корона је пореметила ову сезону, али ми се трудимо да радимо и надам се да нас чека још много успеха – додао је Димитријевић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa