Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Од занатске радње до препознатљивог бренда
Посета компанији „ФавOрит“

Од занатске радње до препознатљивог бренда

Компанија „Фаворит“ која прерађује пластичне масе, послује 27 година у Шапцу. Од мале занатске радње успела је да прошири своје капацитете и постане препознатњива на тржишту бивше Југославије, Мађарске и Албаније. Одмах по оснивању производњу је базирала на преради пластичних маса, затим је почела производњу тушева, када, кабина, спа када а бави се и прерадом кингсајз плоча.
Према речима власника фирме Златка Павловића, због ванредног стања њихова производња је била обустављена месец и по дана, али су ипак стигли да заврше послове на време.
-Одмах по увођењу ванредног стања, ми смо послали запослене на плаћено одсуство, затим смо обавестили клијенте из иностранства да нећемо пословати неко време. Није било отпуштања радника и процес рада није трпео. Велику подршку смо имали од локалног Одељења за економски развој. После више недељног прекида због епидемије коронавируса производња се полако враћа у нормалу. Још увек је рано за доношење закључака у вези са пласманом производа на тржиште, сматрам да нећемо имати никаквих проблема. Због затворених граница спорије нам иде увоз робе из Америке- рекао је власник Павловић.
Мала породична компанија „Фаворит“ је пример способних, вредних и поузданих људи. Каректерише је успешан и уредан начин пословања, једна је од фирми на коју сви Шапчани треба да буду поносни, истакао је недавно градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете.
„Фаворит“ је још једна шабачка компанија која своје производе извози на светско тржиште. У односу на протекле четири године, изградили су нов простор и нову халу за производњу. С друге стране имају модеран и широк асортиман прилагођен потребама муштерија, и то је најважније. Овде послују способни, вредни поуздани људи. Она је доказ да су шабачке компаније способне, флексибилне, да воде рачуна о својим запосленима, а чињеница да нико није отпуштен за време кризе, и да је посао добило 147 људи више, у односу на период од краја прошле године показује да водимо рачуна о Шапчанима – рекао је Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa