Инфо

4. август 2011.4. авг 2011.
КОЦЕЉЕВА

ПАЦОВИ У АКЦИЈИ

Становници Устаничке улице, Љутице Богдана и Борачке улице последњих дана суочавају се са нехигијенским проблемима које је изазвало прокопавање канала око некадашњег војног круга на површини од три хектара који је сада у приватним рукама. Општинске власти имају припремљен елаборат за израду канализације али су прикупљена средства прошле године преусмерена за помоћ Краљеву
Обећање лудом радовање, каже наш народ. Да је то тако потврдило се када су у питању становници коцељевачких улица Љутице Богдана и Борачке који су већ годинама без канализације. Ове улице заједно са Устаничком налазе се око некадашњег војног круга који је пре извесног времена прешао у приватне руке. Испражњене зграде касарне сада су обрасле у траву и шибље па су постале легло змија и пацова, али и слепих мишева који у вечерњим сатима нарушавају мир грађана.
Да зло буде веће недавно је из ЈКП „Прогрес“ дошла екипа која је око војног круга прокопала канале и на тај начин све канализације из улице Љутице Богдана улила у њих. Цев из шахте, која се налази у Устаничкој улици, том приликом је пробијена па се сада и одатле изливају фекалије које су истим тим каналом спроведене у реку Тамнаву.
Жабокречина, фекалије, несносан смрад и пацови постали су саставни део живота становника који су се у више наврата обраћали и председнику општине Верољубу Матићу. Одговор је увек био исти. План за израду канализације постоји, у шта су се уверили и најупорнији грађани, али су сва средства прошле године преусмерена као помоћ Краљеву настрадалом у земљотресу. Појединци су се обраћали и телевизијским кућама попут „Прве“ и РТС-е али одговора није било.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa