Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Молотовљевим коктелима на дечију радост
У НЕДЕЉУ ОКО ПОНОЋИ УНИШТЕНО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У БЕНСКОЈ БАРИ

Молотовљевим коктелима на дечију радост

Игралиште које је истог дана било препуно деце, потпуно је уништено, а причињена штета износи око пет хиљада евра. Деца су, за сада, остала без простора које им је за кратко време постало омиљено. Уместо да се играју, јутро по овом вандалском чину, та иста деца су тужним погледима гледали своја два брдашцета
Који минут пре поноћи у недељу, непознати починиоци уз употребу молотовљевих коктела, запалили су новоизграђено игралиште за децу у Бенској бари.
Игралиште које је истог дана било препуно деце, потпуно је уништено, а причињена штета износи око пет хиљада евра. Деца су, за сада, остала без простора које им је за кратко време постало омиљено. Уместо да се играју, јутро по овом вандалском чину, та иста деца су тужним погледима гледали своја два брдашцета.
Реконструкцију парка у Бенској бари пратило је незадовољство дела младих људи због чињенице да је порушено старо игралиште, али и атерска чесма која је било место окупљања до раних јутарњих сати због чега станари у околним зградама нису имали мира током летњих месеци. Град је чак ангажовао и ноћног чувара, али ни то није помогло. Протест који је поводом реконструкције парка био организован, у потпуности су помогли медији који су под контролом локланог одбора Српске напредне странке. Подржали су протест само због чињенице да је био упућен против градске управе, а сада перу руке. Ниједан од станара који су имали проблема због својеврсног оргијања нису питали за мишљење, нити су евидентирани силни инциденти у којима су страдали комшијски прозори и ролетне.
Та два брдашцета су од самог старта била трн у око онима који су се противили његовој изградњи. Чак су се снимали и смешни видео клипови на ту тему. Сада је то брдо, то дечије игралиште, уништено.
Данима уназад смо били сведоци да се уништава оно што је још у изградњи. Биљке које су засађене биле су изгажене, платани ишарани спрејом са натписом Б.С.Ц што у праводу значи - Баре центар света. На страну то што нису Баре, већ Бара, једнина. Група младих момака, раних средњошколаца, данима су на једном од брдашцета палили ватру, пењали се на новопостављену чесму, певали навијачке песме у којима су бранили српско Косово током ноћи. Питање је ноћи када ће бити уништене справе у теретани на отвореном које су недавно постављене, јер када падне мрак ту се окупља неки свет и бесомучно се иживљава над њима. Становници Бенске баре су поново реаговали, звали надлежне органе. Једно вече се појавила полиција и растерала екипу са брда. Неколико пута су станари и сами реаговали, јер надлежни органи су им рекли - пустите, то су деца.
Сада смо дошли до тога да је уз помоћ молотовљевих коктела, у пожару, уништено дечије игралиште. Свако ко иоле мозга има у својој глави и ако само на тренутак упореди претходно стање парка са оним што је већ сада урађено не може а да не призна колико данас тај простор изгледа боље него што је ико икада помислио. И сада, уместо да тај простор буде место окупљања свих генерација, постало је „атракција“ коју знатижељни Шапчани фотографишу уз коментаре да је овако нешто једноставно - ненормално.

Паклено лето
После једног од састанака који је био уприличен у градској управи, део оних који су били незадовољни оним што се ради, а револтирани чињеницом да постоје станари Бенске баре који су подржали реконструкцију парка, обећали су станарима „паклено лето“. И то је предочено надлежним органима, али ништа није конкретно предузето.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa