Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Иста рука палила бакље  и унитила игралиште
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ОДРЖАО КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА ШТАМПУ ПОВОДОМ ВАНДАЛИЗМА У БЕНСКОЈ БАРИ

Иста рука палила бакље и унитила игралиште

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је у парку у Бенској бари да су ноћас хулигани запалили новоизграђено дечије игралиште у центру овог насеља и да иза овог чина стоји “иста рука која је палила бакље по крововима наших зграда током ванредног стања за време трајања полицијског сата, односно Сандоканова екипа”.
Он се запитао шта се то дешава у нашем граду.
- Хоће ли надлежни органи да почну да раде свој посао? Иза свега овога стоји онај исти ум који је организовао бакљаде током ванредног стања и Сандоканова екипа која организује читаву ову ствар. Да ли ће полиција урадити свој посао? Да ли ће полиција поднети извештај – запитао се Зеленовић.
Док, како је рекао градоначелник Шапца, грађани Шапца граде, раде и улепшавају свој град, хулигани и варвари га руше.
- Грађани Шапца ће врло брзо добити прилику да кажу да ли ће Шабац бити град слободних људи или ће бити град у коме ће Сандоканова банда преузети управљање над њим, а за то ће користити политичке потрчке из шабачког огранска Српске напредне странке – рекао је Зеленовић.
Према његовим речима, причињена штета на игралишту износи пет хиљада евра и мораће да се замене цеви, да се замени тартан који је изгорео, као и да се поруши једна део дечијег игралишта, односно брда.
- Ми ћемо то да поправимо и урадимо, али докле више. Ово је наш град, свих нас који у њему живимо и радимо. Треба да сачувамо његову слободу. Видите колико је важно борити се за његову слободу – поручио је Зеленовић.
До градске управе су стигле претње које су својевремено поручене становницима овог дела Бенске баре да их чека, како су рекли, паклено лето.
- Ми знамо да је становницима Бенске баре, који су подржали изградњу дечијег игралишта, који желе сигуран и безбрижан живот, прећено. Знамо да им је речено да ће имати паклено лето. Поновићу, у питању је Сандокланова банда, која овде плаши људе, баш као што их је плашила када су подржали уређење и изградњу овог насеља. Тако их поново плаши сада. Ја им каже да их неће уплашити, нећете нас уплашити, нећете уплашити храбре и поштене грађане Шапца који знају да цене своју слободу – изричит је градоначелник Шапца.
Град ће у овом насељу да појача надзор Комуналне полиције и свих инспекција за које је град надлежан.
- Шта је следеће? Хоће ли ово бити град дечијих игралишта на којима се чује граја наше деце, или ће ово бити град у којем ће се урликати хулиганске песме. Хоће ли ово бити град у којем ће комшилук моћи да се дружи, или ће ово бити град у којем ће комшилук морати да се крије. Да ли ће деца да се безбедно играју, или ће да горе ватре. Зато грађани имају прилику да одлуче да ли желе безбедан и сигуран живот у свом граду, у граду слободних људи, или ће потонути у лаж и насиље. Ми ћемо се борити за слободу - закључио је Зеленовић.
Становник Бенске баре Велимир Кузмановић је рекао том приликом да је јако бесан и разочаран.
- Не могу да верујем да постоје такве моралне наказе које би палиле игралиште за децу. Просто је немогуће да на крају друге деценије 21. века поново повампирује морал некаквих црвено-црних људи из деведесетих година. Не могу а да се не сетим Андрићевих речи да увек постоје људи који руше, али да се нада да ће увек бити добрих, часних и поштених људи који ће подизати добра за трајну вредност свих наших генерација.

Комунална полиција ради посао оне праве
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је подсетио да је комунална полиција ухапсила и предала полицији једног од изгредника током палјенја бакљи током полицијксог часа за време ванредног стања.
- Ми имамо ситуацију да је комунална полиција радила посао праве полиције. Шта је урадила полиција, да ли је спровела истрагу тим поводом и зашто не ради свој посао – још једном се запитао градоначелник Шапца.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa