Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Напредак, развој и успех -  снага заједничког рада
Нови тим за Шабац: Град најбоље познају, разумеју они који у њему живе

Напредак, развој и успех - снага заједничког рада

Рад, знање, образовање, поштовање институција и грађана. Шабац место интензивног привредног развоја, иновација, високих стандарда и развитка, културе, спортa. Развој привреде као предуслов свеукупног напретка. Афирмација малих пољопривредника, покретање пословања на пољопривредним газдинствима
Покрет Западна Србија, Нов тим за Шабац представио је јавности део свог Програма за предстојеће локалне изборе. Лидер Покрета и носилац листе Немања Пајић истакао је да су напредак, развој и успех резултат рада целокупног друштва, те стога свој програм базирају на знању и професионалности, стручности.
-Ми смо уверења да важне ствари, прави системи вредности и јаке институције могу да гарнтују једнака права свим члановима заједнице. Стручност, одговорност у раду, али и солидарност, одговорност према онима којима је то најпотребније. Западна Србија је у претходном периоду била поуздан партнер, фактор стабилности и одговорности, не само на локалном нивоу, него и регионалном, пре свега када говоримо о Европској Унији. Решили смо одношење смећа кроз регионалну депонију Срем-Мачва, изградили постројење за пречишћавање отпадних вода, насип на Сави, реализовали и друге бројне пројекте и на тај начин постали пример добре праксе - навео је Пајић додавши да је посебно поносан на привредни развој, унапређење културне, социјалне и спортске сфере, а да су резултати гарант програма уз нов, стручан тим.
-Поносни смо на сваког представника на нашој листи, те је наш кандидат за градоначелника Јелена Милошевић одличан пример професионалности и стручности. Због квалитета које поседује, она је наш избор.
Кандидаткиња за прву жену града Јелена Милошевић, истиче да је програм базиран на низу реалних и остваривих пројеката са акцентом на побољшање квалитета живота грађана.
-Рад, знање, образовање, поштовање институција и грађана, је оно што желимо да истакнемо, наравно у сарадњи и разговору са нашим суграђанима, како би Шабац учинили квалитетнијим за живот. Желимо да град остане место интензивног привредног развоја, иновација, високих стандарда и развитка, културе, спортa, и град који пажњу поклања свим својим житељима, посебно рањивим категоријама.
Обезбеђивање услова за отварање нових радних места, покретање бизниса и унапређење тренутног пословања свих нивоа предузетништва један је од циљева Новог тима.
-Посебна пажња посвећена је предузетницима и њиховом развитку, али и повећању животног стандарда свих наших суграђана. Јасно је да Шапчани имају предузетнички дух, што потврђује и повећање броја предузетничких радњи којих је сада 3883, те смо за њих предвидели одређене мере помоћи и подршке. У претходном периоду у фокусу су биле велике интернационалне компаније, те је наш план да пружимо правну, финансијску потпору онима који желе да оснују предузетничку радњу- рекла је Виолета Шестић координаторка Новог тима за привреду, уз напомену да су део привредног плана и мала, микро, средња и велика предузећа.
Пет иницијалних мера у области пољопривреде и руралног развоја имају за циљ афирмацију малих пољопривредника, покретање пословања на пољопривредним газдинствима, успостављање и јачање удружења, суфинансирање камате за пољопривреднике за куповину репроматеријала за сетву, као и инвестиције у изградњу и опремање објеката за традиционалне занате, истиче Наташа Радовановић координаторка Новог тима за пољопривреду и рурални развој.
-На пољопривреду гледамо као на значајну развојну шансу нашег краја, те смо наш Програм базирали на пет мера како би унапредили ову делатност и изједначили услове живота у сеоском и градском подручју. Шабац је први град у Србији где су доносиоци одлука препознали и разумели потребе различитих структура становништва и на њих дали одговоре. Спремни смо да будемо поуздан партнер нашим суграђанима, а посебно пољопривредним произвођачима и помогнемо им да унапреде своју делатност - нагласила је координаторка тима за пољопривреду и рурални развој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa