Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Прикључак за  200 домаћинстава
ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У МАЈУРУ

Прикључак за 200 домаћинстава

Проценат прикључености домаћинстава на канализациону мрежу у шабачком крају, биће повећан на 65 одсто, будући да је прошлог викенда почела изградња канализационе инфраструктуре у улици Табановачки пут, која ће омогућити прикључак за 200 домаћинстава на овој локацији.
-Од 39.000 домаћинстава 29.000 је прикључно на воду, потенцијала има за још 3.000 поред којих је прошла водоводна мрежа, то значи да имамо укупну покривеност 80 одсто. С друге стране на канализациону мрежу је прикључено 24.000 домаћинстава, док простора има за још 1.000 - навео је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, прошлог викенда након обиласка радова у улици Табановачки пут.
Град Шабац има највећи проценат водоводне и канализационе мреже у Србији. ЈКП“Водовод Шабац“ има спремне пројекте за 110 километара канализационе мреже, што омогућава прикључење свих околних приградских насеља на канализациону мрежу.
-Свако домаћинство може да се прикључи и тиме постане део система пречишћавања вода. Ми смо спремни да већ сутра аплицирамо на било који позив који објави било које министарство. Међутим, уколико не добијемо њихову подршку, обратићемо се Европској унији која нам је и до сада помагала. Ниједан други град у Србији нема овакво постројење. То само говори о степену развоја града, и о степену еколошке свести грађана. Шабац је град свих нас који у њему живимо и радимо, и вреди се борити за његову слободу. Желим да сви заједно у наредне четири године будемо поносни на свој град, и да живимо још боље- поручио је Зеленовић.
Светлана Цвијановић, житељка улице Табановачки пут није крила радост због отпочетих послова у Мајуру, а ову инвестицију истиче као једну од најбитнијих у крају.
-Мени је драго да припадам скупини људи који ће припомоћи да сва села на подручју Шапца добију воду и канализацију. Имамо у плану доста инвестиција између осталог да Мајур буде Шабац- рекла је Цвијановићка.
Све активности су усмерене у складу са потребама и жељама грађана са намером да им побољшају квалитет живота.
-Драго ми је да суграђани имају поверења у нас. Нисмо изневерили њихова очекивања, јер све што се договоримо, ми то и реализујемо. Наш циљ је да им омогућимо боље услове да у наредне четири године живе још боље- закључила је директорка ЈКП „Водовод Шабац“, Даниела Ловрин Гавриловић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa