Инфо

4. август 2011.4. авг 2011.
КОЦЕЉЕВА

КАНОНСКА ПОСЕТА ХРАМУ У СВИЛЕУВИ

Крајем јула храм Светог Архиђакона Стефана посетио Епископ шабачки господин Лаврентије. Светој литургији присуствовао велики број верника. Прва канонска посета Епископа овом храму након више од једног века. Свештеник Драган Исаиловић одликован је правом ношења црвеног појаса и чином протонамесника.
У храму Светог Архиђакона Стефана у Свилеуви недавно је приређен свечани дочек Епископа шабачког господина Лаврентија. Светој литургији, којој је присуствовао велики број верника, претходило је Архијерејско освећење новог иконостаса.
Епископ је у свом обраћању поздравио све присутне и похвалио свештеника Драгана Исаиловића за велики труд и рад на уређењу храма и црквене порте, за коју је рекао да је једна од најлепших у Епархији, те да му је велика част што гази стопама поп Луке Лазаревића. Том приликом, за све до сада учињено у ширењу православне вере у овом познатом посавотамнавском селу, свештеник Драган одликован је чином протонамесника и правом ношења црвеног појаса. Како је речено, од доласка свештеника Драгана за пароха свилеувског у протекле три године урађено је много на уређењу овог храма, подигнутог још 1884. године. Осим комплетне дренаже црквене порте, урађена је улазна капија и прилазни мостови, обновљена како спољашњост тако и унутрашњост храма, звонара, направљен хладњак за госте и засађено преко 350 комада разног украсног зеленила.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa