Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Треба ли нам  магнетна?
“Разумом и хуманошћу за достојанство”

Треба ли нам магнетна?

Шабачка хуманитарна организација “Разумом и хуманошћу за достојанство”, спремна је да сакупи средства од 700.000 евра са циљем да шабачкој Општој болници и пацијентима који се лече у овој здравственој установи, обезбеди апарат за магнетну резонанцу. Иако су директора Опште болнице обавестили о својим намерама, остали су ускраћени за одговор
Прво писмо на адресу Oпште болнице Шабац упућено је 14. маја у њему чланови организације „Разумом и хуманошћу за достојанство“, директора Опште болнице Шабац др Слободана Поповића обавештавају о акцији под називом магнетна резонанца за Шабац у оквиру које желе да донирају 700.000 евра за куповину дијагностичког апарата. Друго писмо упућено је 20. маја пошто ни тада одговор нису добили одлучуили су да о свему информишу јавност.
-Дошли смо на идеју да новчану помоћ од 100 евра утрошимо за добробит свих нас односно читаве средине у којој живимо. Прикупили смо 1.000 потписа грађана и око 800 заинтресованих на друштвеним мрежама који су спремни да се одрекну тих 100 евра за куповину апарата за магнетну резонанцу за Општу болницу Шабац-рекао је Душан Туфегџић, испред хуманитарне организације.
-Идеја је настала из потребе да град Шабац треба и мора да има уређај за брзу дијагностику, ту информацију прво смо саопштили својим пријатељима, када смо дошли до одобравања са њихове стране и спремности да и они припомогну у ширењу те идеје кренули смо у акцију. Идеја је наишла на добар одјек и толико се омасовила да у једном тренутку нисам могла да верујем да је толико људи заинтересовано. Наша фејсбук страница је буквално за два дана придобила небројано присталица и чланова- навела је Светлана Цвијановић
-Ми смо заједно упутили једно писмо у име групе управи шабачке болнице нажалост нисмо добили одговор. Након тога послали смо и друго писмо и до дана данашњег иако је рок био прекјуче остали смо без одговора. Сада смо у дилеми како и шта радити. С једне стране људи су се ангажовали да се утроши паметно новац и због тога смо ту где јесмо не нашом кривицом. И поред наше добе воље и жеље, изгледа да магнет не може доћи у Шабац- каже доктор Стеван Станковић.
-Ове проблеме доживљавамо као препреку, али нипошто као разлог за одустајање. Надам се да ће наши грађани препознати искрену жељу и да ће информације коју будете пренели имати одјек и помоћи да реализујемо нашу замисао. Сматрали смо да је најцелосходније упутити писмо директору Опште болнице, под чијим кровом тај апарат треба да нађе своје место- Ја сам имао прилику да се чујем са др Поповићем телефоном и да му изложим ову идеју. Објаснио сам му да ова идеја нема никакве везе са политиком да бар једном у животу будемо јединствени у нечему. Он ме је замолио да сачекамо да прође ванредно стање па да онда причамо на ту тему. Ванредно стање је прошло, звао сам га више пута телефоном он се не јавља. Да ли шабачкој болници не треба апарат за маглетну резонанцу, или је пак реч о нечему другом те потврде да ли прихватају донацију од 700.000 евра још увек нема- закључује Александра Павловић, професор српског језика.
Извор:ТВ Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa