Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Правовремено деловање Штаба
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Правовремено деловање Штаба

Донели смо 66 наредби, закључака, препорука, решења, одлука, инструкција и упутстава, истакао председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације Ненад Бесеровац
Редовна, 35 седница Скупштине општине Богатић, одржана прошлог понедељка у скупштинској сали, трајала је свега пола сата. За то време одборници су усвојили свих 10 тачака дневног реда, колико их је било на овом скупштинском заседању.
Једна од најважнијих тицала се извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације општине Богатић, током трајања ванредног стања, уведеног због деловања корона вируса.
- Веома сам поносан на чланове Штаба и све службе које су учествовале у одбрани од ове заразне болести која је задесила читав свет, па и нашу државу и да нагласим да смо ми једна од ретких општина у Србији, а једина у Мачванском управном округу, која не да није имала преминулих и тешко оболелих већ у којој од дана појаве епидемије није била евидентирана ни једна особа са ковид-19 инфекцијом. Посебно је апострофирано да то није из разлога, јер нисмо тестирали, чак напротив, похвала је ишла и на рачун нашег Дома здравља, који је после Шапца и Лознице одрадио највише узорака. Више фактора је сигурно допринело оваквој ситуацији у нашој општини, највише што смо заштитили људске животе, а нисмо имали проблема у функционисању за време ванредног стања. Чланови општинског Штаба заседали су на 11 ванредних седница од 16. марта до 07. маја. Донели смо 66 наредби, закључака, препорука, решења, одлука, инструкција и упутстава, рекао је образлажући извештај председник општине Богатић и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Ненад Бесеровац.
Овом приликом одборници су усвојили: Предлог детаљне регулације “Темпест Траде” у Бадовинцима, Предлог одлуке о функционисању и организацији цивилне заштите на територији општине, Предлог одлуке о преносу права коришћења непокретности предшколској установи “Слава Ковић” Богатић, дали су сагласност на извештај о раду Културно-образовног центра Богатић, за прошлу годину, извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП “Богатић” за период од 01. 01. до 31. о3. 2020. године, сагласили су се и са изменом програма пословања ЈКП “Богатић” за 2020. годину, као и отуђењем неких непокретности у овом предузећу. Усвојен је и Предлог решења о разрешењу једног члана Управног одбора Предшколске установе “Слава Ковић” Богатић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa