Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Преиспитивање?
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Преиспитивање?

Клубови не прихватају идеју проширења на 16 клубова. Управни одбор РСС да преиспита одлуку. Нредни потез условљени одговором Савеза
Рукометни савез Србије је одлучио, али већина чланова Асоцијације рукометних клубова супер лиге (АРКУС) је против и не прихвата одлуку. Кућа рукомета у Србији је усвојила недавно идеју да наредне сезоне у Супер лиги наступа 16 клубова (12 из прекинуте и поништене сезоне, два учесника СЕХА лиге и два тима из Супер Б лиге) подељених у две групе по осам екипа. Ипак, на вишечасовном састанку чланова АРКУС-а и после расправе, већина је одлучила да је оваква одлука неприхватљива и упитила је захтев да РСС преиспита своју првобитну одлуку. Међу тимовима који су чврсти на становишту да је проширење на овај начин грешка је и шабачка МЕТАЛОПЛАСТИКА.
- О свему може да се дискутује сада, али по питању сезоне 2021/22, то говоре прописи. Претходног лета је договорено да се у сезони 2020/21. од старта домаће лиге у такмичење укључе и српски представници у СЕХА лиги, што смо Војводина и ми и да такмичење буде јединствено са 14 клубова. Уверени смо да је то у интересу нашег рукомета. Ми смо једна од девет екипа која се противи идеји од 16 клубова у елити, три клуба су уздржана, два су подржала одлуку РСС – истичу у руководству шабачког клуба.
Одлука већине, уз њено образложење, прослеђена је Савезу и позив да се претходна идеја о Лиги са 16 чланова преиспита. Свакако коначну одлуку доноси РСС. Постоји могућност да остану при свом становишту.
-Клубови и Асоцијација чекају шта ће рећи наш савез. Имамо обећање да ће састанак бити сазван у кратком року. Сви наредни потези зависе од њиховог одговора и о тим потезима ћемо разговарати – додали су у шабачком клубу.
Принцип подразумева да одлуку доноси Извршни одбор РСС, а клубови АРКУС лиге на основу ње одређују систем такмичења и прецизнији календар. Оквирна идеја, за сада је да Супер А лига стартује 29. августа, док би недељу дана раније био одигран финални турнир Купа за сезону 2019/20. где учествују: Металопластика, Војводина, Динамо (Панчево) и Партизан. Полуфинални парови су први и други, односно трећи и четврти поменути клуб.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa