Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
НЕ ПОСТОЈИ ПРЕПРЕКА
КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА УДРУЖЕЊА „ДА БУДЕМО СВИ ЈЕДНАКИ“
ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

НЕ ПОСТОЈИ ПРЕПРЕКА

Поводом Светског дана животне средине, Удружење „Да будемо сви једнаки” Шабац организује креативну радионицу у сарадњи са Европским центром за екологију. Радионица ће бити одржана на Старом граду, петог јуна, од 17 до 19 часова.
- Родитељи често имају проблем како да организују слободно време своје деце, а то је посебно изражено код родитеља деце са сметњама у развоју, с обзиром да су њихове потребе специфичне. Дружење и социјализација најважнији су сегменти њиховог развоја. Зато желимо да им помогнемо да усвоје радне навике у свакодневном животу, које ће касније моћи да примене у кући. Ово је идеална шанса да се родитељи међусобно упознају и размене искуства, каже Мина Мијаиловић, потпредседница Удружења.
Европски центар за екологију обезбедио је рециклажни материјал од којег ће деца правити предмете, што је прилика за едукацију малишана.
- Радионице су идеалне да се покажу сви квалитети деце са сметњама у развоју као и да се деца из редовне популације упознају са различитостима у својој средини. Родитељи ће кроз овај програм охрабрити своју децу да се укључе у друштвени живот. Такође, добиће сигурност у окружењу људи који желе и могу да помогну њиховој деци.
Овом приликом, заинтересовани ће бити у прилици да се укључе у актуелну акцију Чеп за Тинина колица.
- Свако може донети чепове и донирати их за Тинина колица. Позивамо грађане да покажу своју хуманост и солидарност и пруже помоћ онима којима је то најпотребније.
Радове настале на радионици, Удружење ће представити на изложби у Културном центру у Шапцу која је заказана за 9. јуни, са почетком у 17 часова.
- Поставићемо кутију за донацију Удружењу које се бави децом са сметњама у развоју. Велику захвалност дугујемо члановима Удружења Европског центра за екологију - др Дејану Павловићу, Милици Ракић и Јозефини Јакшић.
Ни током ванредног стања, Удружење “Да будемо сви једнаки” Шабац није престало са активностима. Чланови су пружали подршку и помоћ у пакетима, који су у сваком тренутку били на располагању.
- Уз добар тим људи, лекара и свих нас који градимо ово Удружење, не постоји препрека, постоји само тежак пут који ћемо заједно проћи и изборити се за права наше деце
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa