Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

СНС признао - Држава кажњава Шабац

Током своје кампање, Српска напредна странка у Шапцу, из дана у дана, доказује оно што причамо годинама уназад - држава кажњава наш град. Нема наступа у којем функционери ове странке не кажу да ће држава да уради ово или оно, али само под условом да они победе.
Некако има је на врх језика да држава неће да да ниједан једини динар за Шабац ако они не победе 21. јуна, али се за сада уздржавају. Та иста држава да није кажњавала наш град не би отимала инвеститоре који су се готово све договорили у вези са изградњом погона у Шапцу. Реновирала би болницу, а не чекала да се лимбурга месеца СНС докопа јединог слободног града у Србији и уништи га својом политиком. Сећате се грандиозног почетка изградње аутопута Шабац - Рума? Пијук један није забоден у земљу од тада, а ево га јун месец. Неће ни бити ако напредњаци не победе.
Чланови СНС који се налазе на републичким функцијама, како у државним органима, тако и у јавним предузећима и установама, ништа нису за све ове године урадили за свој град, већ само за своју странку. Позапошљавали су своје уцењене кадрове којима узимају по пет одсто од сваке плате за странку. Волео бих да видим тог политичара да ми тражи пет одсто од плате. Боље да не напишем шта би добио уместо траженог процента.
Сада се надају да ће ако победе у граду да направе бољу конекцију са државом коју до сада, као нису имали. Прворођени константно кажњава Шапчане зато што му нису по мери. На да нас не воли, већ нас презире. Не може да поднесе то што његови нису на власти. Еј, једини град у Србији који није под његовом контролом. Константно нас вређа својим кадровским решењима која нам намеће. И сада, бесан до бола, зато што је град нормално функционисао док је један повереник ћутао и ширио корону по граду, друга два се сакрила у мишљу рупу, један директор омаловажавао све оно што је градоначелник радио, а други директор служио само да буде визиран, јасно шаље поруку - ако моји не победи, има да вас нема.
Тешко да ће тако нешто да прође у граду на Сави. Постоји нешто у српском народу што се зове инат. То када проради, а прорадило је, уме да б уде много незгодна ствар за онога ко га је изазвао. Нико нема право да спречава развој једног града ако локална власт није у складу са републичком. Ја да сам председник Србије, али на срећи нисам, радио бих другачије. Интересовало би ме ко се толико неуспешно користи мојим именом и то без икаквих резултата. Покушао бих да нађе праве људе, школоване, поштене. Не неке излизане типове који су променили неколико странака, писмене, људе који знају да говоре, да се јаве на улици, који су културни и васпитани, који не прете онима који им нису по вољи, не шаљу им инспекцију зато што су се сликали са њиховим политичким противницима... Не бих правио непријатеље од грађана.
Ипак, дошао је и тај тренутак да морам да похвалим СНС у Шапцу. Први пут су изашли са кандидатом за градоначелника у нашем граду од када постоје. И то је похвално. Мало је и притисак јавности учинио своје, није да није. До пре неки дан кандидат за градоначелника био је главом и брадом Прворођени. Сада је то промењено. О кандидату не желим да причам. Сви га познајете. И ко је, и шта је, и одакле је. Ово последње ми је посебно занимљиво. За разлику од њега, мени је потпуно свеједно одакле је човек који се кандидује за било коју функцију у граду. Битно је да је човек. Тај исти кандидат је небројано пута са скупштинском говорницом прозивао све нас који смо са стране, из неког другог града, дошли у Шабац. Не знам како ће се Шапчани који су се слагали са његовим примедбама и аплаудирали му у Сали и испред малих екрана, помирити са чињеницом да им градоначелник буде из Владимираца, односно ту негде поред ове варошице. Мени то не смета, нисам ја неко ко је нападао људе само зато што су из других градова дошли у Шабац. Брине ме рат између Владимирачког и Коцељевачког клана у сред Шапца.
Срећа у целој овој причи је та да је један град показао да може да функционише и поред толике мржње, не само власти у Београду, већ и Шапчана који су делић те власти. Никада ми неће бити јасни људи који више воле своју партију од свог града. Још отворено причати о томе како ће грађани бити додатно кажњени ако њих не изгласају, није само ненормално, већ је и сумануто. Али таква нам је цедуља, што би рекао мој кум Сале. Морамо да живимо и да се боримо да Шабац буде што нормалнији. И у томе је наша предност, јер имамо шта да бранимо и зашта да се боримо.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa