Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
ШАБАЦ ЈЕДИНИ У СРБИЈИ ИМА  ЕКОЛОШКИ ЈАВНИ ПРЕВОЗ
Од 1. Јуна почео са радом нови градски превоз

ШАБАЦ ЈЕДИНИ У СРБИЈИ ИМА ЕКОЛОШКИ ЈАВНИ ПРЕВОЗ

Нови концепт јавног градског превоза у Шапцу почео је са радом од понедељка. Уведене су три нове линије, које саобраћају на локацији Триангла-Летњиковац, Капитол парк-Базен и Картон вал-Северозападна индустријска зона, а сви аутобуси иду на гас.
-Наш циљ је био да свим грађанима са периферије града, омогућимо превоз до центра и важнијих тачака у граду без преседања, да они грађани који желе да стигну до неке локације то могу да ураде у једном потезу. Зато постоје чворне тачке укрштања превоза и главне станице у центру града код Православне цркве, затим болнице и код аутобуске станице- казао је Бојан Алимпић из ЈП”Инфраструктура”Шабац.
Поред нових линија, саобраћаће још три постојеће само делимично модификоване: Мишар - Штитар, Јевремовац - Летњиковац, Богосавац - Поцерски Причиновић, а 61 аутобус кретаће се на шест градских линија и покриваће свих десет градских месних заједница.
-Лепо је када можете да уђете у нов градски превоз који иде на гас и који може да вас од Триангле до Летњиковца довезе за 20 минута, по најнижој цени. Шабац је шампион развоја. Развој је када имате 61 возило у граду које иде на гас, развој је када сви заједно бринемо о животној средини, развој је када све то грађане Шапца из буџета не кошта ништа, а на пример Београђане кошта уз плаћену карту и 110 милиона евра годишње само за субвенције за јавни превоз. Развој је када сви заједно користимо јавни превоз и имамо добру услугу - рекао је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, током вожње у аутобусу на траси Триангла-Летњиковац.
- У летњем периоду аутобуси ће саобраћати на сат времена, а од 1. септембра у пуном капацитету на сваких 20 минута. Сви грађани од 15. јуна ће моћи да преузму Смарт мобилну апликацију са Гугл плеј продавнице, помоћу које ће добити информације у вези са кретањем аутобуских линија.
-Сматрам да имамо најбољи градски јавни превоз у Србији. Сви аутобуси су идентични и иду на гас. Апсолутно сам сигуран да ћемо на овај начин регулисати густину саобраћаја у граду, и смањити притисак аутомобила на паркиралиштима- истакао је начелник Градске управе, Милан Васић.
Прва која је имала прилику да путује новом линијом градског превоза је житељка насеља Триангла, Десанка Рашевић која због тога није крила задовољство.
-Све време проверавам да ли ће кренути аутобус. Претходно сам се информисала преко скице у недељнику “Глас Подриња” о њиховом раду. Ово ми много значи. Ја сам старија жена не могу да идем пешице. Пензија је мала. Немам увек новца за такси -рекла је Десанка.
М.Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa