Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ КРОЗ ИГРУ И ЗАБАВУ
ЦРВЕНИ КРСТ ДИСТРИБУИРАО ПАКЕТЕ ЗА ИГРУ И
ЗАБАВУ ДЕЦИ У СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА

ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ КРОЗ ИГРУ И ЗАБАВУ

У оквиру партнерства са УНИЦЕФ-ом Црвени крст Србије је добио породичне пакете за игру и учење који су обезбеђени захваљујући донацији Америчке агенције за међународни развој (USAID), док се целокупна кампања “Кутак за игру” реализује уз подршку Министарстава здравља, просвете, науке и технолошког развоја и рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, као и Комесаријата за избеглице, локалним самоуправама и организацијама цивилног друштва.
Ови пакети са едукативно-забавним садржајем већ су стигли до корисника на подручју коцељевачке општине а намењени су деци из најугроженијих група попут ромске деце, затим малишанима из избегличких и хранитељских породица као и најмлађима у установама социјалне заштите.
–Добили смо 30 пакета које смо поделили на подручју наше општине. Породичне пакете за игру и учење дистрибуирали смо у породице које су социјално угрожене, углавном ромске. Међутим, њих су добила и деца која су смештена у шест хранитељских породица. Дакле, свака од тих породица добила је по један пакет, без обзира на број деце, а у њему се налази садржај за игру и учење прилагођен за различите узрасте, до три године, од 3-5, 5-7 и до десет година- истакао је секретар Црвеног крста у Коцељеви Милан Глумац.
Како каже, упоредо са овим садржајем, пакет садржи и едукативни материјал за најмлађе о понашању у доба епидемије, о примени неопходних мера заштити, одржавању хигијене а ово је посебно важно пласирати деци у ромским срединама.
–С обзиром да стручњаци упозоравају да ће вирус вероватно опстати и у наредном периоду, важно је да научимо децу како да се заштите и чувају своје али и здравље својих укућана. Да научимо сви заједно да живимо са вирусом. Зато целу ову акцију прати и пласирање пропагандног материјала на ромском језику који се бави мерама заштите и промовише жељено понашање појединца. Ово је нешто потпуно ново што смо урадили и очекујемо да ће дати позитивне резултате у ромским насељима- поручио је Глумац.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa