Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
ПОМОЋ ЗА  НАЈСТАРИЈЕ  СА НИСКИМ ПРИМАЊИМА
ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ДИСТРИБУИРАЛА 2,5 ХИЉАДА ПРЕХРАМБЕНИХ И ХИГИЈЕНСКИХ ПАКЕТА

ПОМОЋ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СА НИСКИМ ПРИМАЊИМА

Са циљем да подрже државне мере и у жељи да у што већој мери помогну најстаријим житељима коцељевачке општине, локална самоуправа је у сарадњи са Црвеним крстом и привредницима обезбедила и дистрибуирала пакете помоћи за око 2,5 хиљада пензионера чија су примања нижа од 30 хиљада динара. Ове пакете добили су и сви старији од 65 година без икаквих прихода.
–Држава је са своје стране помогла грађанима и привреди пакетом мера коју је донела а ми смо се, такође, организовали да са своје стране покажемо становницима да бринемо о њима. Руководили смо се критеријумом да сви пензионери који имају мање од 30 хиљада динара месечно добију прехрамбене и хигијенске пакете које је обезбедила општина и да ти пакети стигну до њих. Уколико пензионери нису били у прилици да га сами преузму, организовали смо њихову дистрибуцију- изјавио је председник општине Душан Илинчић.
Према његовим речима највећи део помоћи обезбедила је општина, али је прикупљање средстава помогао Црвени крст и предузетници који послују на подручју ове општине. Они су се самоорганизовали и прикупили финансијска средства која су утрошена на куповину намирница и средстава за личну и кућну хигијену.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa