Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
Буди пријатељ пријатељу
ПРИХВАТИЛИШТЕ ЗА ПСЕ ШАБАЦ

Буди пријатељ пријатељу

Након месец дана преданости, поштовања и љубави удомљено 23 пса, ради се шетаоница/играоница у Азилу, док је у центру градау припреми Канцеларија за пријатеље, љубитеље животиња
Били су ту поред нас. Одбачени и често гладни. Преживљавали су захваљујући урођеној сналажљивости, верујући инстинктима. Потом су их надлежни склонили са улице, ставили у Прихватилиште, обезбедили кров и оброк, али не и љубав.
Пре нешто више од месец дана и то се променило. Дошли су волонтери. Особе пуне поштовања, преданости и разумевања према најоданијем човековом пријатељу. Покренула се нека добра енергија, уведени су нови оброци, шетање и најважније пажња!
За нешто више од месец дана удомљено је 23 пса. Незанемарљива цифра, поготово, ако се узме у обзир да је иза сваког тог броја нека шабачка њушкица јединствена у својој појавности, особена у свом карактеру и лепоти. Њихови нови власници су дивни људи. Јер добро се добрим враћа, односно дивни људи који ових дана раде у Прихватилишту, могу само једнаке себи да привуку. Најуспешнија у удомљавању је била Теа (Теодора Николић), и управо из велике захвалности према њеном залагању неколико куца у новим кућама носе Теино име.
Теа ће се ових дана дружити са Шапчанима. Наиме, у центру града је почела са радом Канцеларија за љубитеље животиња. На вратима је сада већ препознатљив слоган „Буди пријатељ пријатељу“, док ће унутра бити Теа са својм помоћницима и четвороножним другарима. Задатак је приближити пријатеље са пријатељима. Упознати Шапчане са неправедно одбаченим бићима пуним доброте. Жеља нам је да се из тог дружења роде неке нове љубави, да се препознају неки нови пријатељи, а што већи број питомаца Прихватилишта добије своје праве, трајне власнике.
Још увек су ту поред нас. Одбачени и углавном гладни. Мали, уплашени ничији. Када мало ојачају доћиће у Прихватилиште, које истина, сада јесте срећније место за њих, али није трајно решење. Због тога, драги пријатељи, не окрећите главу када их видите. Нахраните их и уколико немате могућности да их задржите, фотографишите, делите на друштвеним мрежама и помозите да се удоиме.
Група волонтера из Азила је свесна да ништа од овога није трајно решење, док год међу нама има неодговорних и неосетљивих на друга жива бића. Свесни су колико их посла чека, како на удомљавању, сређивању простора Прихватилишта, тако и на подучавању. Због тога им је потребна ваша помоћ. Сви који желе да волонтирају и дају свој допринос да Шабац постане срећно место за све његове четвороножне пријатеље су добродошли!
T.T.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa