Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
Замагљене летње перспективе
СВЕТОМИР ТОШИЋ, ПРЕДСЕДНИК ЕКОЛОШКОГ УДРУЖЕЊА ЕКО-ДРИНА У БАДОВИНЦИМА

Замагљене летње перспективе

Еколошко удружење Еко-Дрина у Бадовинцима, основано је 2012. године. Успело је да за кратко време у викенд насељу “Павловића мост”, Бадовинци, уреди обалу Дрине у близини моста, постави више клупа и столова, посади дрворед, што је омогућило бројним љубитељима природе пријатан одмог и рекреацију.
- Захвалан сам свим мештанима који су дали значајан допринос у нашим досадашњим акцијама. Добри резултати нису изостали,а ми већ имамо нове идеје које ће мо надам се заједнички реализовати. Истина “перспективе” су мало “замагљене” и отежане, а пре свега због деловања корона вируса и прописаних мера с тим у вези којих се строго придржавамо, каже председник Еко-Дрине Светомир Тошић.
Без обзира на све у Удружењу се надају да ће и ове године угостити већи број љубитеља здраве животне околине, посебно у дане манифестација: “Дринска регата”, “Хајдучко вече” и “Илинденски дани”.
У плану је изградња летњиковца, травњака површине око 2.000 метара квадратних и доградња улазне капије овог правог малог одмаралишта крај реке.
Суочени су и са проблемима, а међу највећим је бесправна експлоатација шљунка и песка, бацање смећа и неуређеност прилазних путева реци.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa