Инфо

4. август 2011.4. авг 2011.
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

ШАБАЦ ДОБИЈА КАПИТАЛНИ ОБЈЕКАТ

Уговор о инвестицији вредној близу 200 милиона динара потписали градоначелник Шапца Милош Милошевић и помоћница министра за економију и регионални развој Весна Чојбашић. Радове изводи конзорцијум, на челу са београдском фирмом „Пројектомонтажа“. Планирано је да радови почну у августу и да се заврше за шест месеци
Уговор о изградњи колектора од новог шабачког моста до будућег централног постројења за пречишћавање отпадних вода прошлог петка у Београду потписали су градоначелник Шапца Милош Милошевић, помоћница министра за економију и регионални развој Весна Чојбашић и директор „Пројектомонтаже“ Синиша Зорић. Вредност пројекта је 197.860.824,82 динара, а новац је обезбедио Национални инвестициони план (НИП).Капитални објекти комуналне инфраструктуре, као што су Регионална депонија и Постројење за пречишћавање отпадних вода, према оцени градоначелника Милошевића, имају стратешки значај и представљају нови замах у развоју Града.
- У име грађана Шапца и своје лично име захваљујем Министарству што је из НИП-а издвојило велику суму новца за градњу колектора у Шапцу и тиме наставило традицију значајног улагања у инфраструктуру нашег Града. Колектор је предуслов да се градска канализација која се у Саву улива код новог моста, измести код будућег постројења иза „Белих лимова“. У реку ће се тако изливати прерађене и филтриране отпадне воде које неће представљати опасност по здравље људи, биљног и животињског света и биће у складу са највишим еколошким стандардима, истако је градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa