Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
УСПЕХ И ЖАЛ
ВАТЕРПОЛО: ПРЕКИД СЕЗОНЕ

УСПЕХ И ЖАЛ

Резултатима потврђен квалитет. Остаје жал што није било наставка. Следи предах, а потом разговори са свима о наредној сезони. ВСС доноси одлуку по питању учешћа у евро куповима
Клубови су желели наставак, потврђено је то на састанку у мају, независно од њега, студија Министарства спорта Италије је ватерполо означила као један од најбезбеднијих спортова по питању преношења вируса, јер хлорисана вода у базену пружа дезинфекцију и заштиту. Пре прекида све је указовало на једну од најинтересантнијих и најизједначенијих лига, а клубови су били ради и да дискутују чак и о скраћеном формату. У међувремену је безбедност повећана, почели су тренинзи, дозвољено је присуство до стотину људи у затвореном простору, а онда Ватерполо савез Србије, без наговештаја шаље допис клубовима да је сезона окончана без проглашења коначног поретка. Остаје отворена могућност пријатељских мечева током лета, али првенствених дуела нема до јесени.
-Резултатски смо испунили циљеве ове сезоне, потврдили квалитет. Изборен је опстанак у А1 лиги и у другој сезони, поново смо најбољи тим Србије у међусобним мечевима са клубовима из највишег регионалног ранга, али остаје и жал због одлуке о прекиду. Иако остајемо шампиони, нисмо желели да то буде на овај начин, већ као спортисти водимо борбу за одбрану пехара у базену. Нисмо крили да нам је амбиција друга узастопна титула – истакао је председник клуба Ненад Живановић.
Шабац и Црвена Звезда су претходно лето играли квалификације за Лигу шампиона, о распореду за еврокупове, коначну одлуку доноси Ватерполо савез Србије, док ће потом клубови рзматрати могу ли буџетом поднети терет система међународних такмичења који је поставила ФИНА. Уз то, следи склапање тима за наредну сезону.
-Нећемо журити, али свакако да је први корак разговор са играчима и стручним штабом, како би поново саставили тим квалитетан да зацртане циљеве оствари. Ми смо се већ наметнули као јак, организован клуб са јаком навијачком базом, верним пратиоцима на које смо поносни и који су велики део свих досадашњих успеха. Од таквог клуба очекивања су увек велика. Излазак у европска такмичења зависи од могућности и о томе ћемо такође разговарати – додаје Живановић.
Нема још званичне одлуке Регионалне лиге: Преостао је завршни турнир, али и бараж између Партизана и Приморија из Ријеке.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa