Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Камион пред регистрацијом

Речи које је кандидат СНС за градоначелника Шапца др Александар Пајић изговорио у емисији ОКО магазим РТСа представљају слику и прилику кампање под којом Србија живи већ девету годину.
Лаж до лажи коју сипају пред народ попут актуелних пљускова. Прва лаж која упада у очи то је да је актуелни градоначелник Небојша Зеленовић обећао Сава град, а уместо тога смо добили пешачку стазу која излази на Саву. Колико је мени познато, а мало сам и чепркао по архиви, пројекат Сава град је из 2011. године када је Зеленовић био добрано удаљен од градоначелничке функције. То међутим није спречило др Пајића да лаже.
Када је рекао да СНС у Шапцу нема никакве везе са човеком који је правоснажно осуђен за најтежа кривична дела, и то је слагао, јер је Шабац мали град и ништа се не може сакрити. Нисам чуо да је градоначелник Шапца игде икада рекао да је тај човек председник Градског одбора СНСа, носилац листе те странке и кандидат за градског одборника како је то гледаоцима РТСа пренео др Пајић да је Зеленовић казао. Знате како господине др Пајићу, ни Горан Весић није званично градоначелник Београд, али суштински и стварно - јесте.
Једна од највећих лажи који је др Пајић, изнео је прича да је Александар Вучић довео Јазаки у Шабац. Волео бих када би менаџмент Јазакија, који је учествовао у преговорима око инвестирања у Србији, проговорио на ту тему, али то се, разумљиво, никада неће десити. Зато су проговорили неки други људи који су причали о томе да је Вучић ломио кваке по канцеларијама зато што Јазаки није отишао у Крушевац, већ у омражени му Шабац. Убеђивали су људе из Јазакија да не морају да брину за раднике и да ће, ако треба, да их аутобусима довозе на смену и из Ниша. А, онда су те преговараче људи из Јазакија упитали шта ће бити ако се аутобус поквари у путу. Тешком муком је Вучић дошао у Шабац на отварање Јазакија. Толико је председник свих грађана био пристојан и васпитан да се руковао и поздравио са свима, осим са градоначелником Зеленовићем. Изгледало је то исувише јадно, чак и за Вучића.
Актуелни председник Србије је научио лекцију, и више ниједна фабрика није могла да дође у наш град уз субвенције Владе Србије. Шта је било са турском млекаром Итимат, или белгијском фабриком чоколаде? Посао са Турцима је био скоро готов, то може да потврди и министар који је Итимат и довео да види локацију за фабрику - Расим Љајић. Влада Србије није хтела да да субвенције Итимату зато што је изабрао Шабац уместо неког неразвијенијег места у Србији. Прича са фабриком чоколаде је још мизернија. Та иста Влада Србије је понудила Белгијанцима вишеструко веће субвенције за фабрику у Новом Саду него у Шапцу. Зна то др Пајић веома добро, али ћути. Неће да прича о томе. Боли њега уво за Шабац. Прво странка, па Владимирци, а Шабац је само нова у низу крава музара ове власти.
И тако дођосмо, до моје омиљене теме - медији. Не знам колико пута смо ми, из Гласа Подриња, звали функционере СНСа за изјаве, интервјуе, и никада, али никада нам нису одговорили. Престали су да нас зову на конференције за штампу. Ишао сам на њихове протесте. Доживљавао сам да ме један старији човек, седи са наочарима и пљује и псује, али сам ћутао и радио свој посао. Сада када ме види на улици и када је сам без масе око себе, спусти главу и прође, не псује. Напредњаци у Шапцу не смеју да се појаве пред новинарима над којима немају контролу и то је јадно и бедно. Па њихов председник не бежи од новинарских питања, тиме се хвали, а шабачки доктори наука не смеју да позову неколико шабачких новинара. Брука и срамота.
О ономе о чему је причао Миле Исаковић, не желим ни реч да кажем, јер га исувише поштујем као легенду, не само шабачког, већ светског рукомета. Ниједан спортски клуб у Шапцу, сем фудбалског клуба Мачва, не добија толико новца из буџета града, а за све ове године нису успели једну титулу да освоје. Рукометашице Медицинара смо приватним колима возили на утакмице у сезони када су освојиле титулу, а чувена Металопластика, чак и под руководством Исаковића, није успела ништа значајније да уради без обзира на чињеницу да има буџет који је међу највећима у српском рукомету. Тешко да је грешка у граду.
И на крају, најмање битан детаља, али ипак детаљ. На разговор са колегом из РТСа одабрао обалу Саве и појавио се скоцкан у оделу. То је приметио један наш познаник и морам да признам да је у праву. Скоцкао се као камион пред регистрацију. У савременом маркетингу се и о овом детаљу води рачуна, али доктор Пајић је обичан кандидат, из народа, ту мало поред Владимираца и са намером је дошао у велики град. Кравата и сцена за рекреацију и релаксацију никако не иду заједно.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa