Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
ЛЕТЊИКОВАЦ

Асфалтирање улица у приоритету

Од почетка инвестиционог циклуса вредног 15 милона евра до данас у Шапцу је урађено 165 улица. Прошлог уторка је асфалтиран коловоз у Мике Петровића Аласа такозвани војни пут од амбуланте до војне касарне на Летњиковцу, у дужини 270 метара и ширини пет.
-Месна заједница Летњиковац није искористила прошлогодишња средства из буџета за изградњу отвореног базена. Пошто пројекат није прошао на рефереднуму остали су да се раде појединачни. Житељи овог краја ће имати прилику да се поново непосредно изјасне о томе на који начин да потроше више од два милиона динара-рекао је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић обилазећи радове.
Неке од идеја који су грађани предложили градоначелнику између осталог су да се поруши ограда ка Предшколској установи како би деца имала више простора за игру и да се изгради бициклистичка стаза.
-Ја се потпуно слажем са тим. Овде је потребна пешачка стаза и дрворед како би овај део улице повезао школу на Летњиковцу и у Поцерском Причиновићу. Ми слушамо шта наши грађани говоре на референдуму. Шабац је заиста шампион развоја. Развој је када урадите 165 улица. Развој је када урадите 100 километара путева и саобраћајница. Развој је када грађани у свему томе учествују. Сви треба да будемо поносни због тога и да наставимо још више да град развијамо. Шабац је наш-нагласио је Зеленовић.
Мештанин Никола Марковић истиче значај реконструкције ове улице посебно што повезује два велика насеља Поцерски Причиновић и Летњиковац.
-Кроз ову улицу пролази велики број суграђана. Она води до школе, амбулате, апотеке и цркве те је стога њена реконструкција била неопходна. Од 1978. године до данас ниста озбиљније није рађено поводом њеног уређења. Захвалио бих се граду Шапцу који је имао слуха за наше потребе. Шабац је из дана у дан све лепши, надам се да ће још више напредовати у периоду који следи. Имамо доста планова. Идеја је да се уради бициклистичка и пешачка инфраструктура и да се тиме направи прстен око целог парка да би деци омогућили да на безбедан начин долазе у школу- истакао је Никола.
Владимир Бранковић, житељ улице Миле Петровића Аласа каже да су на асфалт чекали много година.
-Ово је прва асфалтирана улица на Летљиковцу. Била је сва пропала. До сада смо се обраћали многима за њену реконструкцију, међутим све се сводило на пука обећања. Захваљујући граначелнику Зеленовићу најзад смо решили и овај проблем –подвукао је Бранковић.
Вредност радова је два и по милиона динара. Средства су извдојена из буџета Града Шапца.
М.Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa