Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Нови школски  реквизити
УЛАГАЊЕ У СПОРТСКО ОБРАЗОВАЊЕ МЛАДИХ

Нови школски реквизити

На иницијативу људи који воде спорт у граду и Одељења друштвених делатности, одлучили смо да на отвореним теренима у школама поставимо реквизите и справе које имају сертификате. Безбедност ученика нам је на првом месту
Основна школа “Стојан Новаковић” у Шапцу са издвојеним одељењем на Летњиковцу добила је нове спортске реквизите, који ће у многоме унапредити часове физичког васпитања. Једна је од тринаест шабачких основних школа које су добиле реквизите, укупне вредност 2.390.040,00 динара. Прошког петка председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић тим поводом посетио је ову матичну школу и њено издвојено одељење на Летњиковцу.
-На иницијативу људи који воде спорт у граду и Одељења друштвених делатности, одлучили смо да на отвореним теренима у школама поставимо реквизите и справе које имају сертификате. Безбедност ученика нам је на првом месту. С друге стране битно је да се баве спортом и тренирају. Овде се окупља много деце и када је школа затворена, тако да смо заменили све голове, кошеве и табле да би на квалитетан начин могла да упражљавају своје спортске активности- истакао Пајић.
Надлежни истичу да годинама није улагано у спортску инфраструктуру. Имају план да обнове пратећу опрему кошеве, голове, стубове, мреже и у осталим школама.
-Затекли смо веома дотрајале реквизите, и за то смо морали да уложимо више од два милиона динара у тринаест основних школа. Основна школа “Стојан Новаковић” је добила пар голова за рукомет, две одбојкашке мреже, два коша и заштитну мрежу. Надам се да ћемо овим потезом стимулисати децу да се што активније баве спортом- рекао је члан Градског већа, Драган Николић.
Директорка Основне школе “Стојан Новаковић” Милена Вучићевић истиче да је ово само једна у низу активности која побољшава квалитет наставе.
-Имали смо пре овога замену дотрајалих подова, клупа и столица. У наредном периоду нас очекује увођење централног грејања, у ОШ “Стојан Новаковић” у Поцерском Причиновићу, које ће унапредити квалитет наставе.
Град Шабац наставља са идејом школа у једној смени. До сада је пребачено пет основних матичних школа на овај режим рада, следећа је ОШ “Мајур”.
-Имамо припремљене пројекте за ОШ “Вук Караџић” и ОШ “Јеврем Обреновић”, чиме ћемо добити једну заокружену целину и још две школе у једној смени. Циљ је да наша деца имају најквалитетније образовање -закључила је Јелена Ристић из Одељења за друштвене делатности.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa