Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Прихватилиште срећније место  за живот напуштених паса
ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ДРУШТВА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТИЊА ГРАДА ШАПЦА

Прихватилиште срећније место за живот напуштених паса

Врата Азила отворена за грађане. Окупљено око 90 волонтера, удомљено 25 паса. Прихватилиште се коначно приводи својој оригиналној намени: привремени, а не трајни смештај за псе. За јесен у плану масовна стерилизација и кастрација власничких паса. Велика подршка града Шапца
Канцеларија Друштва за заштиту животиња Града Шапца званично је у суботу почела са радом. Велико интересовање за волонтере и њихове четвороножне штићенике које је владало у претпремијерне дане било је добар показатељ за бројност Шапчана који су протеклог викенда дошли да подрже акцију “Буди пријтељ пријатељу”.
-Драго ми је што су врата Азила коначно отворена и нама, што смо ми грађани коначно добили прилику да се окупимо и помогнемо да Прихватилиште постане срећније место за живот напуштених паса. Већ месец и по дана свакодневно, од 17 сати, шетамо псе. Неки од њих нису изашли годинама из кавеза, а сада су социјализовани и шетају градским улицама. Сада су савршени љубимци спремни за усвајање. Хигијенски услови су промењени, а храну добијају два пута дневно, под сталним су надзором ветеринара. Оно на шта смо посебно поносни је игралиште које је недавно урађено, тако да ови лепотани могу дас е шетају и истрчавају и када ми нисмо ту, такође, драго нам је и због чињенице да смо у само месец и по дана удомили 25 паса- истакла је волонтерка Теодора Николић и подвукла да је главни циљ, сада већ око 90 хуманих људи, да се број волонтера што више повећа, а све азилске њушкице нађу адекватан дом.
О здрављу становника азила брину шабачки ветеринари. Према речима ветеринарке Јелене Крстић, сви стручњаци који имају ветеринарске амбуланте у граду су се прикључили овом решавању проблема не би ли се напуштеним псима обезбедио лепши живот, да будући не долазе, и да прихватилиште постане оно што треба да буде привремени, а не трајни смештај за псе.
-За сада је много урађено. Као прво, нису више само иза решетака, редовно се шетају, играју, мазе. То је за њих јако важно. Озбиљно и плански се удомљавају. На томе мора интензивно да се ради. У плану су нам бројне акције, једна од најважнијих креће после летњег распуста, а то је масовна и повољна стерилизација и кастрација власничких паса- изјавила је јелена Крстић.
Велику помоћ волонтери у свом послу имају од шабачке Градске управе. Шетњи волонтера Господар Јевремовом, присуствовао је у суботу и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић.
-Овом акцијом град Шабац се приближио нечему што може да се назове цивилизовано друштво. У цивилизованом друштву нико није заборављен, тако нису заборављене ни животиње. Све ове куце, уређене, друштвене и одржаване до само пре месец и по дана биле су запуштене, на граници смрти. Захваљујући волонтерима града Шапца који су одлучили да их спасу, и томе што смо ми као Град отворили врата Азила правим, искреним љубитељима животиња, десио се овај невероватан напредак.
За њега није требало пуно. Само мало искреног разговора и љубави. Следећи корак је да помогнемо да се поједностави процедура и да свако ко жели да удоми пса то уради на најлакши могући начин- изјавио је овом приликом Зеленовић и честитао свим добрим људима на невероватном труду и раду уложеном протеклих месеци у мењање ствари у шабачком Азилу.
Канцеларија је осмишљена са циљем да се азилске шапице што боље представе и упознају са суграђанима. Да покажу колико су драги и знају да воле. Да што пре нађу свој дом. Са истим циљем активна је и фб страница: Prihvatilište za pse Šabac, инстаграм профил prihvatiliste_zapse и посебан сегмент на порталу www.glaspodrinja.rs.
T.T.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa