Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Живимо заједно
ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ОМОГУЋЕНИ
ДОБРИ УСЛОВИ ЗА БАВЉЕЊЕ СПОРТОМ

Живимо заједно

Важно је особама са инвалидитетом омогућити да се на континуиран начин баве спортско-рекреативним активностима. Тиме ми испуњавамо једну значајну мисију, а то је да схватимо да не живимо једни поред других него заједно. Спорт је сјајан начин да то покажемо, рекла је Јелена Милошевић
Спортски савез особа са инвалидитетом Шапца тренутно има четири клуба који броје око 120 чланова. Основан је пре три година, а по реконструкцији Соколског дома добили су и своју канцеларију у том објекту.
-Сада напокон све функционише добро за спорт особа са инвалидитетом. Организованији смо. На иницијативу члана Градског већа Драгана Николића основали смо ССОСИ да бисмо могли да финансирамо појединце који су укључени у спорт. Активности које тренутно имамо су: моторичке радионице, шах, бадмингтон, баских, пливање и атлетика. Наш приоритет су деца са сметњама у развоју, да и њих укључимо, јер сада је просек старости наших спортиста изнад 40 година и желимо да поправимо њихове моторичке способности, наводи Славољуб Јовановић технички секретар ССОСИ.
Прошлог четвртка посетила их је Директорка центра за социјални рад Јелена Милошевић како ви са њима разговарала о њиховим потребама и условима у којима реализују своје активности.
-Шабац је град спорта. Задовољство ми је што, поред многих клубова и савеза и Спортски савез особа са инвалидитетом има своје место код нас. Град Шабац заиста подржава особе са инвалидитетом на различите начине кроз добро развијен систем социјалне и здравствене заштите и кроз многе услуге и права које могу да остваре. Једна од најновијих услуга јесте и персонална асистенција која им доста помаже да се интегришу у средину и квалитетније живе, као и њихове породице. Важно је особама са инвалидитетом омогућити да се на континуиран начин баве спортско-рекреативним активностима. Тиме ми испуњавамо једну значајну мисију, а то је да схватимо да не живимо једни поред других него заједно. Спорт је сјајан начин да то покажемо, рекла је Јелена Милошевић.
Дејан Поповић, секретар Спортског савеза Шапца, навео је да су се оснивањем Савеза за спорт особа са инвалидитетом Шабац стекли законски услови за финансирање програма који се односе на спортове особа са инвалидитетом из буџета Града.
-Спортски савез Шабац, као кровна организација настојао је да у протеклом периоду пружи сву административну и техничку помоћ у раду овог Савеза. Настојаћемо да тај наш фронт деловања проширимо и да у сарадњи са Градом и институцијама здравствене и социјалне заштите, као и другим видовима организовања особа са инвалидитетом радимо на стварању што бољих услова у циљу унапређења спортских активности особа са инвалидитетом, рекао је Поповић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa